Fãrã îndoialã, campionatul recent încheiat a fost cel mai negru din istoria echipei Jiul. Probabil dacã nu ar fi fost sucombarea echipei Cetate II deva, retrasã din competitie, Jiul ar fi fost cea care ar fi încheiat plutonul. Unicul scop al Jiului a fost de fapt, sã existe. Practic, echipa de seniori a fost formatã din… rezervele juniorilor, cu care s-a mers pe locul 1, sacrificând practic competitia seniorilor.

Revenirea lui Cosmin Kanduth în retur a mai revitalizat pe ici, pe colo pofta de fotbal a echipei, dar la fel ca si în tur, a fost mereu “carne de ton” pentru adversar. 0-3 cu Aurul Brad 0-5 la Hercules Lupeni, 1-6 la Retezatul Hateg, 0-9 la Soimul Bãita sunt doar câteva din mostrele de “performantã” ale echipei.

“Numai noi stim cum am supravietuit. Nu poti tine o echipã numai cu povesti si o bucatã de pizza. Suntem de tot râsul lumii!  Administratia localã a fãcut si ea cât a putut… cine stie, poate se vor gãsi solutii  începând de la toamnã. În actualele conditii, Jiul nu mai apucã suta de ani în 2019, ” a spus Cosmin Kanduth, antrenorul Jiului.

Minunatii suporteri

În ciuda nereusitelor în plan sportiv, jucãtorii Jiului s-au bucurat de sprijinul permanent al unui inimos grup de 50-100 de suporteri, prezenti  la fiecare partidã de acasã. Ba mai mult ei au dat o mânã de ajutor la strângerea gunoaielor si tãierea buruienilor din jurul tribunelor, lucru întamplat în aceastã varã.

Jiul Petrosani 2015-2016

Anul înfiintãrii 1919

Bliant 2015-2016

Locul 13         26  5  2   19  28-27  17p

-acasã          13  3  2    8   19-31  11p

-deplasare       13  2  0  11  11-47    6p

Antrenori:       Cosmin Kanduth (et. 1-5 si 14-26)

Sorin Ghitan (et. 6-13)

Echipa standard: Sg. Mihalache, (Faur, D. Stefãnoaicã) – Al.Nicu (Turdean, Matras), Oct. Ionicã (Cipr. Dumitrescu), Mândrut (D. Stoica),

Visa – Dar. Stoica, Jurado (Mãrmãnean) Graur (Stamate), M. Avram (Cora) – Rosianu (Poenaru,

A Serban), Bãlãutã (Pãsãricã, D. Pavel)

Golgeterii:       3 goluri – Rosianu,

2 goluri – Mãrmãneanu,

  1. Higueira, A. Serban,

1 gol – M. Avram, Cora,

Alexandrescu, D. Pavel,

Poenaru, Bãlãutã, Albu

*9 goluri la “masa verde”(cu Gloria Geoagiu

si Cetate II Deva si Univ Petrosani)

Genu TUTU