Echipa presedintelui Mircea Molot provoaca nemultumiri in USL Valea Jiului

Echipa presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot, propusa  in functii la societatile din Valea Jiului se pare ca i-au nemultumit, deopotriva si pe PSD-istii si pe PNL-istii dintre Jiuri, care pretind ca macar comunicarea sa existe si dupa alegeri.

Propuneri, cereri si oferte in pepinierele politice ale USL, in special  PSD si PNL, in Valea Jiului. S-au cerut de la centru si de filialele judetene, organizatiilor de partid locale, CV-uri ale unor oameni specialisti pe diverse domenii de activitate, alte CV-uri s-au oferit, pentru a fi duse la Bucuresti pentru verificare si selectare. Acest lucru se face, spun liderii partidelor, pentru a avea pregatiti oameni pe toate esaloanele superioare facând parte din politica de resurse umane din toate partidele.

Nimeni nu indrazneste sa-i spuna lui Molot

Ca urmare, liberalii de la Petrosani si-au pregatit oameni pe ceea ce inseamna economia energetica, si conexe, din Valea Jiului, doar ca pentru acest sector doresc sa-si promoveze oameni si social democratii. Mircea Ioan Molot, presedintele  Consiliului Judetean, are echipa sa de specialisti, care insa se pare ca nu sunt agreati de liberalii din Valea Jiului, lucru ce a creat disconfort in organizatiile PSD si PNL pentru ca liberalii nu au stiut cum sa justifice hotarârile lui Molot.

Este cazul, de exemplu, a liberalului Nicolae Petroi, de la Vulcan, care este favoritul la functia de director al Termoelectrica Paroseni, acolo unde a mai fost de altfel. Ideea cu liberalul vulcanean nu este pe placul celor din teritoriu, dar nu indrazneste nimeni sa-i spuna lui Molot ca ar fi  extrem de nefericita aceasta alegere. Chiar unii lideri liberali ii indemna pe confatii de alianta sa atraga atentia presedintelui CJH asupra lui Petroi.

Potrivit unor surse politice din interiorul aliantei  retinerile de a se impotrivi ar fi generate de faptul ca Nicolae Petroi, din nu se stie care cauze, este apropiat de Mircea Molot, si mergând mai departe, ca ”ministrul economiei este cumnat cu Dan Radu Rusanu”, chestor al Senatului si vicepresedinte PNL la nivel national, s-a incercat sa ni se explice… Nu am inteles legatura invocata chiar de liberali, din moment ce USL clameaza profesionalismul in selectarea resurselor umane.

Acelasi lucru este reprosat lui Mircea Ioan Molot in cazul lui Costel Avram la Apa Serv, in conditiile in care, aceleasi surse pretind ca Avram ar fi sustinut in campania electorala, pe fata, pe Tiberiu Iacob Ridzi si Mircia Muntean de la USP. (nr: Avram a declarat public in cadrul unei conferinte de presa sustinerea pentru Tiberiu Iacob Ridzi si pentru Ioan Mircea Molot, nu pentru Mircia Muntean).

INSEMEX, tinta dubla

La fel, exista suparari si in cazul oamenilor pregatiti pentru INSEMEX Petrosani. Liberalii isi doresc institutia, dar PSD-istii nu concep acest lucru având acolo chiar un om al lor, pe dr. ing. Artur Gaman, seful Departamentului de Securitate Industriala, sef al Laboratorului Riscuri-Salvare si presedinte al Consiliului de Administratie – Asociatia Salvatorilor Minieri si de Suprafata din România.

PNL l-a dorit pe Petre Dragoescu, dar acesta trebuia sa indeplineasca niste conditii stricte pentru conducerea unui asemenea Institut unicat in România, drept pentru care a fost numit director Securitate a Muncii din cadrul CNH.

CNH, doar onorifici diluati politic

Cât priveste Consiliul de Administratie al CNH, aceiasi politicieni din localitatile Vaii Jiului reclama o cumulare a unor oameni care nu se vor putea armoniza pentru bunul mers al Companiei, pentru ca modul de gândire al acestora este total diferit chiar contradictoriu, lucru ce va afecta hotarârile ce privesc activitatea mineritului.

Este vorba de doi vechi directori generali ai Companiei – Alexandru Blaj si Ilie Balanesc, carora nu li se mai stie culoarea politica, daca o mai au. Blaj a fost un foarte propiat al lui Ion Iliescu, apoi a parut a fi cu toti si cu nici unul, iar Ilie Balanescu a fost PD, acum este PNL. Fostul rector al Universitatii Petrosani, Emil Pop, se stie ca este PSD fiind si nasul familiei lui Ioan Rus, PSD Petrosani.

In rest, s-au inaintat CV-uri, de la PNL Petrosani, pentru oameni specializati in domeniul energetic – zic dumnealor – respectiv pentru functii la CNH, la INSEMEX si la viitorul Complex Energetic Hunedoara.

”Da, este vorba de politica de resurse umane si avem oameni de valoare, iar functiile din consiliile de administratie sunt unele onorifice, nu e vorba de asa-zisul ciolan, cum spun unii, pentru ca indemnizatiile se ridica pe la 5 milioane lei vechi”- a declarat presedintele PNL Petrosani, Alin Simota.

Ileana FIRTULESCU

3 comentarii la „Echipa presedintelui Mircea Molot provoaca nemultumiri in USL Valea Jiului

 • 20 iunie 2012 la 08:48
  Permalink

  psd -isti totdeauna inainte la placinte dar la promovarea USL ??? Ma refer strict la Petrila… Pnl si PC in Petrila au facut camapanie ff vizibila

  Răspunde
 • 21 iunie 2012 la 08:39
  Permalink

  vizibila ,murdara si incorecta ,avand in vedere ca tinta lor a fost PSD .

  Răspunde
 • 28 iunie 2012 la 16:56
  Permalink

  Mai bine Petroi decat cel pe care l-ar fi propus PSD Vulcan, un prostan precum cafeluta. Pai PSD a luat tot si-au pus la mine la CNH ce vroiau chiar tot asta e nesimtire. Cu apaserv asa e desi se zvoneste ca prima propunere ar fi fost un tanar de la liberali tot din Vulcan, dar acesta a refuzat si a parasit tara. Macar acel tanar a avut taria sa refuze tentatia.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.