Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia urmeazã sã se pronunte cu privire la vinovãtia realizatorului de emisiuni sportive de la un post TV din Valea Jiului, condamnat în primã instantã la o pedeapsã cu executare pentru proxenetism.

Complexul de judecatã de la Curtea de Apel Alba va pronunta solutia la termenul de mâine-marti în cazul celor trei proxeneti care au coordonat o retea de prostitutie ce actiona pe Valea Jiului. Unul dintre capii grupãrii, Telus Frigescu, fost antrenor la echipa de fotbal Lonea si realizator de emisiuni sportive, ar putea ajunge dupã gratii dacã solutia primei instante va fi mentinutã si la apel. Frigescu a fost condamnat la trei ani si jumãtate de închisoare cu executare din care un an si jumãtate de închisoare pentru act sexual cu un minor, 3 ani pentru proxenetism iar dupã contopirea pedepselor, judecãtorii au adãugat un spor de pedeapsã de 6 luni. Un alt inculpat din dosar, Peti Marius Gabriel, a fost condamnat la o mãsurã educativã pe o perioadã de 6 luni pentru trafic de minori si act sexual cu un minor. Acesta a fost obligat sã urmeze un curs de pregãtire scolarã sau formare profesionalã, sã nu depãseascã, fãrã acordul serviciului de probatiune, limita teritorialã a judetului Hunedoara, sã nu meargã în baruri, restaurante, sãli de jocuri de noroc sau de pariuri sportive, etc. Pedeapsa cea mai mare a primit-o Grigore Nebunu, respectiv 3 ani de închisoare la care a fost adãugat un spor de 4 luni.

Nebunu mai avea o condamnare astfel cã va execute în final 4 ani de închisoare.  Cei trei vor trebui sã achite si suma de 30.000 lei cãtre una dintre victime, cu titlu de daune morale. Reteaua a fost destructuratã de ofiterii Brigãzii de Combatere a Criminalitãtii Organizate Alba Iulia si procurorii DIICOT, acestia arãtând cã mai multe minore erau convinse sã se prostitueze pe raza Vãii Jiului, iar de serviciile lor sexuale beneficiau de la oameni de afaceri, directori si pânã la antrenori de fotbal sau conducãtori de cluburi de fotbal din Valea Jiului. Frigescu punea la dispozitia prostituatelor minore garsoniera pe care o are în centrul municipiului Petrosani.

Tariful perceput era între 100 si 150 de lei pentru un client, însã pentru cei care veneau cu „recomandare”, fetele erau dispuse sã mai lase la pret.

Maximilian Gânju