Femeia a cerut sã-i fie înlocuit arestul preventiv cu arest la domiciliul, cerere respinsã de Tribunalul Hunedoara. Tânãra poate contesta solutia la Curtea de Apel Alba Iulia.

Arabela Saran este acuzatã de omor calificat dupã ce si-a aruncat bebelusul abia nãscut într-un tomberon de gunoi din zona cartierului Aeroport din Petrosani, desi afarã erau -15 grade Celsius. Grozãvia s-a petrecut chiar la trecerea în 2016, nou-nãscutul fiind descoperit mort de un om al strãzii care cãuta prin containere. Dupã câteva zile de la pornirea anchetei, politistii au reusit sã dea de mama care si-a omorât copilul si au stabilit cã este o asistentã medicalã din Petrosani. Arabela Saran (30 de ani) a nãscut singurã o fetitã si apoi a abandonat-o într-o pungã de plastic la containerul de gunoi de la câteva blocuri distantã de locuinta ei. Copila n-a avut nici o sansã si a murit dupã numai câteva minute degeratã.

Femeia a fost trimisã în judecatã, dosarul sãu fiind pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar dacã va fi gãsitã vinovatã riscã sã stea 25 de ani în spatele gratiilor.

Maximilian Gânju