Noul consiliu local de la Petrosani se întruneste, astãzi, pentru prima datã sub aceastã formulã. Alesii locali au pe ordinea de zi doar douã proiecte de hotãrâre.

Unul vizeazã organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Petrosani, iar cel de-al doilea face referire la aprobarea prelungirii duratei contractului de concesiune nr.10617/ 17.11.1999 încheiat între Consiliul Local al Municipiului Petrosani si S.C. Termoficare S.A. Petrosani. Contractul de concesiune dintre cele douã pãrti a fost încheiat în 1999 pe o perioadã de 10 ani. Au urmat prelungiri ale acestuia printr-o serie de acte aditionale.

“Deoarece firma este în reorganizare, pentru a asigura continuitatea furnizãrii agentului termic si a apei calde pânã la înfiintarea noii societãti de termoficare potrivit Legii administratiei publice locale, Consiliul Local are atributii privind gestionarea serviciilor furnizate cãtre cetãteni asigurând cadrul necesar pentru functionarea serviciilor publice de interes local privind serviciile comunitare de utilitate publicã, propune adoptarea proiectului în forma prezentatã”, se aratã în documentele consiliului local.

Mai exact, prelungirea concesiunii dintre cele douã pãrti se va face pânã la data de 30 septembrie.

Monika BACIU