Un alt sezon slab fãcut de Minerul Uricani, care se apropie de 60 de ani (în 2017) de existentã. Echipa s-a “dus în  cap” în ultimii ani precum mineritul din zonã…

Foste echipe de fortã în Divizia “C” timp de peste 10 ani, Uricaniul nu si-a mai regãsit cadenta de altãdatã. Chiar startul de 0-10(!?) la Inter Petrila ar fi trebuit sã fie primul semnal de alarmã. Dacã excludem victoria anulatã, 6-1 cu Cetate II Deva, practic, primul success al Uricaniului apare abia în etapa a-9-a, 2-1 cu Victoria Cãlan!

De altfel, Minerul Uricani va fi o “specialistã” în a încasa scoruri astronomice: 0-10 cu Inter petrila 1-9 la Soimul Bãita, 2-7 la Retezatul Hateg . Sãtul de atâtea inscuccese, antrenorul Neculai Baltanu pãrãseste corabia dupã 13 etape, Traian Câmpean se înhamã si câstigã un loc în plus fatã de tur. La Uricani s-a sperat mereu în alcãtuirea unei formatii tinere, dar greul l-au dus tot “veteranii”, care au demonstrat mai mult atasament pentru fotbal. Chiar dacã un contingent de oameni inimosi de la aceastã echipã – Vasile Scutaru, Traian Câmpean, Cornel Irina, Miticã Panti – au încercat sã facã ceva, mai mult nu s-a putut.

Aproape 250 de ani!

Gabi Trestian, Viorel Mihãiescu, Traian Câmpean, Cornel Irina, Raul Cismasiu si Vajda, adunã la un loc aproape un sfert de mileniu!!! Si totusi ei au fost peste evolutia mult mai tinerilor lor coechipieri. Greu de crezut cã într-un viitor apropiat Minerul Uricani  va mai atinge cotele din anii ’90 si asta pentru cã din punct de vedere calitativ, nu vine niciun junior de valoare din urmã. Sau cel putin noi nu am auzit…

Minerii… Minerului!

În echipa de la uricani s-au regãsit în campionatul recent încheiat si câtiva jucãtori care au lucrat direct la front, în minã. E vorba despre G. Trestian, Vajda, Cismasiu, Proteasa si Bãlãnean, ultimii doi plecati în ultima parte a campinatului în Anglia.

Minerul Uricani 2015-2016

Anul înfiintãrii: 1947

Locul: 11        26  5  7  14  34-36  22p

-acasã :            13  4  4    5  23-21   18p

-deplasare:      13  1  3   9   11-42   6p

Antrenor:        Neculai Baltaru(et.1-13)

Traian Câmpean(et.14-26)

Echipa standard: Tr. Câmpean (Beleni) – Anghelina, G. Trestian, Irina (Proteasa), Nechita – Cismasiu

(D. Scurtu), Boroghinã (Bãescu), Suvac (Erdos), Vajda (Mihãilescu) – Dãrãbanã (D. Ilie), Romanesc, Bãlãnean, Firizoiu)

Golgeteri:        7 goluri – Vajda,

5 goluri – Irina ,

3 goluri – Romanesc, Mihãilescu,

2 goluri – Proteasa , Suvac, Cismasiu.

Top 3

  1. G. Trestian – sigurantã, muncã, efort.
  2. Tr. Câmpean – experientã, seriozitate, interventii excelente
  3. C. Irina – experientã, plasament, detentã

Genu TUTU