Impozite cu bonificatie si fãrã înghesuialã

Pentru prima datã, 30 iunie a fost data limitã de platã a impozitelor si taxelor locale cu bonificatie. De vineri, 1 iulie, se percep penalizãri, dar se pare cã procentul încasãrilor, cel putin la Petrosani, trece de 60% din valoarea totalã.

Dacã pânã anul trecut bonificatia de 10% se acorda pânã la sfârsitul primãverii, acum putem sã spunem cã este o premierã absolutã ce a fost aplicatã o datã cu noul Cod Fiscal. Si dacã în prima zi de platã a impoztelor a fost coadã, acum, în ultima zi cu bonificatie pentru prima transã, erau foarte putini contribuabili.

„Pânã acum era doar luna martie. Anul acesta s-a prelungit pânã în iunie. Azi (joi, 30 iunie), a fost ultima zi când se poate plãti cu bonificatia de 10%. Dupã perioada aceasta scadentã, la prima transã se va adãuga 1 % penalitãti. Pentru a doua transã a impozitului, scadenta este în septembrie si penalitãtile la transa a doua se vor pune dupã aceastã datã”, a declarat Liana Visan, angajatã a Biroului Impozite si taxe locale din Petrosani. oul Cod Fiscal a fost modificat si a adus modificãri, însã, taxele si impozitele locale au fost pãstrate la valorile minime si nu au crescut decât cu procentul impus în fiecare oras al Vãii Jiului. Mai mult, potrivit noii legi, din acest an a fost introdusã si taxa pe terenul de sub clãdire.

Diana Mitrache

Advertisements