Conducta magistralã de gaz metan de la Lupeni va ajunge, în curând, pânã în zona primãriei. Primarul Cristian Resmeritã spune cã acum se face prelungirea retelei si cã blocurile de la minã si chiar Mina Lupeni vor fi ultimele obiective ce vor fi bransate în scurt timp. Lucrãrile sunt acum în plinã desfãsurare.

Nu mai sunt decât putine zone în care sã nu fi ajuns gazul metan la Lupeni, iar lucrãrile de extindere a retelei sunt acum în derulare în zona centralã a orasului. Muncitorii lucreazã la extinderea magistralei si apoi toate obiectivele din aceastã zonã vor fi bransate, iar în plus, va fi asiguratã alimentarea cu gaz metan a populatiei, pentru cã va exista conducta alternativã de alimentare, cea care se monteazã în aceste zile.

„Toate blocurile din municipiul Lupeni, cu exceptia a douã dintre ele, care sunt în apropierea minei Lupeni, au în momentul de fatã gaz metan. Am început sã întregim reteaua de gaz metan. În acest oras sunt douã puncte din care se distribuie gaz: în zona Cina si unul la Bãrbãteni. Iar acum, dacã existã o defectiune, partea de jos riscã sã rãmânã fãrã alimentarea cu gaz metan. De aceea acum vom face în asa fel încât sã închidem un inel care face legãtura între cele douã Statii de Reglare si Montaj, în asa fel încât, dacã apare o fecetiune la una dintre ele, sã putem alimenta tot municipiul din oricare din aceste douã puncte”, a precizat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Conducta principalã pleacã acum din zona de lângã spital, de pe DN 66 si va ajunge spre Primãrie si apoi spre Exploatarea Minierã Lupeni, care a si solicitat deja bransarea. „Vom introduce gazul metan si acolo. Am cereri si de la exploatarea minierã Lupeni, ca sã ducem conducta pânã acolo, pentru cã si ei vor sã se branseze si e bine sã le oferim aceastã posibilitate”, a mai adãugat primarul Cristian Resmeritã. Aproape toatã populatia care stã în blocurile din Lupeni are posibilitatea de a se bransa la reteaua de gaz metan, care a ajuns în mai toate punctele orasului. Ultima investitie le va asigura si celor de dincolo de calea feratã acest acces si asta în scurt timp.

Diana Mitrache