Liceeni asteptati sã devinã someri

Cã iau sau nu Bacalaureatul, liceenii care au împlinit 18 ani ar putea sã ia în calcul si varianta de a beneficia de somaj. Au timp sã îsi depunã dosarele, pe o perioadã de 60 de zile, de la data la care au terminat scoala. Asta, dacã nu cumva vor da la facultate.

Agentiile locale îi asteaptã si în acestã perioadã pe proaspetii absolventi sã vinã sã îsi depunã dosarele pentru somaj. Sunt deja tineri care s-au gândit sã o facã, mai ales din rândul celor care nu au intrat în Bacalaureat. Cea mai mare parte, însã, sunt asteptati dupã ce se finalizeazã examenul maturitãtii. Atunci vor sti cei mai multi dacã vor fi studenti sau nu. Ce au de fãcut, ne explicã cei de la agentiile locale.

„Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj, trebuie sã se înscrie la agentie, pentru cãutarea unui loc de muncã, pânã la data de 1 august cel mai târziu. Ei au 60 de zile dupã absolvire pentru a fi luati în evidentã. Ei trebuie sã se prezinte la noi cu un dosar în care sã aibã o copie dupã cartea de identitate, o copie dupã actul de studii, dupã certificatul de nastere, o adeverintã de la medic din care sã rezulte cã sunt sãnãtosi si o adeverintã din care sã rezulte cã nu au venituri”, a precizat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.

Pânã la 1 august sunt asteptati toti acesti tineri care terminã în scurt timp examenele si nu vor mai merge la facultate. Deocamdatã, însã, cei care s-au însris în examen, asteaptã sã primeascã adeverintele de absolvire si abia apoi vor putea sã devinã someri.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.