Fotbal, juniori / Reusitele petroseneanului Mãtan

Alexandru Mãtan(17 ani) este un fotbalist având originile în Petrosani, dar el s-a remarcat la Viitorul Constanta. Echipa din Dobrogea reuseste al doilea titlu national consecutiv, câstigând finala pe tarã cu 4-2 (2-1) împotriva celor de la Dinamo Bucuresti, golurile învingãtorilor fiind marcate de Al. Mãtan (2), Neciu si M. Ene.

Alexandru Mãtan a debutat si în Liga I cu gol (6 Mai a.c.) în meciul Viitorul Constanta – Dinamo 3-3, el fiind si atacantul care a obtinut trofeul pentru “cel mai bun jucãtor” la Puskas Suzuki Cup U.27

“Astept acest titlu de foarte mult timp. Nu avem un secret, muncim foarte mult. Este o activitate incredibilã, o academie foarte frumos formatã, care scoate multi jucãtori. Avem ce învãta de la Gicã Hagi”, a declarat Alexandru Mãtan.

Echipa antrenatã de Nicolae Rosca, Viitorul Constanta, a câstigat si Supercupa României la categoria de vârstã sub 17 ani, 3-1 în finala cu Pandurii Tg. Jiu, Mãtan primind din nou titlul de cel mai tehnic jucãtor.

Nicio o echipã din judetul Hunedoara…

… nu a ajuns în fazele finale în toate aceste competitii. Doar Jiul Petrosani, la junior A1 a accesat la turneul zonal, ultima fazã înaintea turneului final… Per ansamblu, Viitorul – Academia Gh. Hagi a reusit 5 titluri, fiind de departe cea mai performantã grupare fotbalisticã din tarã la acest nivel. Se poate spune cã la nivel national fotbalul juvenil hunedorean este departe de zona de performantã…

Genu TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.