Lucrãrile de modernizare din Defileul Jiului nu vor fi finalizate nici în acest an, asta desi termenul pentru realizarea lucrãrilor era finele anului 2014. în prezent au loc lucrãri de consolidare a versantilor si nu numai. Mai mult decât atât, în luna iulie va fi instituit un nou program de restrictii.

“Deocamdatã se circulã în conditii de drum în lucru cu dirijare prin semafoare si agenti. Nu se închide Defileul la 1 iulie, constructorul a depus documentatia. Depinde si de conditiile meteo, dar din iulie se va închide clar”, a declarat Ioan Tudor, seful Drumurilor Nationale Gorj. Potrivit drumarilor ar mai fi de executat câteva lucrãri de anvergurã.

“Mai trebuie turnat stratul de uzurã de la Lainici la Petrosani, plasele si fixarea unor versanti. Nu cred cã anul acesta vor fi gata lucrãrile. Ar mai fi de fãcut parcarea de la Lainici si podul de la Lainici”, a mai subliniat sursa citatã. Proiectul lucrãrilor de pe Defileu are o valoare de aproape 185 de milioane de lei, acesta fiind câstigat de un consortiu condus de societatea spaniolã Copisa Constructora Piraneica.

Monika BACIU