Neasteptat de usturãtor s-a încheiat acest baraj de promovare în Liga a-III-a pentru Hercules Lupeni: 0-4 si 0-3 cu Ripensia Timisoara, campioana judetului Timis. Vom mai zãbovi asupra acestui subiect, pentru cã este meciul dupã care s-a tras cortina peste fotbalul din Valea Jiului.

Referitor la meciul din Valea Jiului.

Timisorenii au fãcut deplasarea la meci cu o zi înainte – la fel ca si lupenenii, la Timisoara cazându-se la motelul “Gambrinus” la intrarea în Defileul Jiului. În dimineata dinaintea partidei, timisorenii au fãcut  o vizitã la Mãnãstirea Lainici, la sugestia antrenorului Remus Steop, desi majoritatea jucãtorilor îsi doreau sã meragã la mall.  De unde atâtea mall-uri în Petrosani!?

Ghinion cu Miclosinã

Arbitrul resitean Dorin Miclosinã a mai arbitrat un meci pentru promovare în Divizia “C” în 2011 cu o echipã din Valea Jiului pe teren. E vorba despre meciul de la Arad, Flacãra Fãget – Jiul Petrosani, 1-0, când a promovat tot echipa din Timis, alãturi de el fiind atunci ca si acum adiacentul Rãzvan Nistoran.

Lume ca la urs!

Circa 1000 de spectatori au fost la acest joc, cifrã nemaiîntâlnitã de vreo zece ani la un meci de fotbal în Valea Jiului. Printre acestia, primarul Lupeniului, Cristian Resmeritã, dar si vreo o sutã de suporteri veniti de la Timisoara cu autoturisme personale. Ei s-au bucurat la vestiare alãturi de favoritii lor, cu sticle de sampanie, fiesta continuând si în afara stadionului, unde a avut loc un adevãrat show pirotehnic, aprinzând câteva torte. Senegalezul N’Diane Mediop a fost în centrul atentiei, fiind solicitat de cãtre copii pentru autografe si fotografii.

Fair play Hercules

La finalul jocului, la îndemnul antrenorului Dan Voicu, fotbalistii de la Hercules au format un culoar la intrarea spre vestiare, aplaudându-i cu sportivitate pe cei de la Ripensia Timisoara.

Concluzii

„Din punctul meu de vedere, Ripensia Timisoara ar fi bãtut oricare altã echipã în meciurile de braj. A demonstrat cã dispune de multe elemente de valoare. La rândul nostru, dacã jucam cu altã echipã, am fi putut câstiga.  Noi ne dorim în Liga a-III-a, sã vedem cum se vor alcãtui cele 6 serii. Poate prindem un loc… dacã nu, de la toamnã o luãm de la capãt”, a spus Nelu Hategan, presedintele de la Hercules Lupeni.

Dan Voicu: “Victoria Ripensiei în dublã mansã e una farã dubii. Dupã cum am mai spus, diferenta de valoare între fotbalul timisean si cel hunedorean e mare. Ripensia e o trupã disciplinatã si fair play. Totul e la superlativ când vine vorba de aceastã echipã. Va câstiga cu siguranta si Liga a-III-a. În ceea ce  ne priveste,  pot spune cã asteptam mai mult de la acestã partidã retur. Din pãcate, atât am putut. ”

Remus Steop: “Ne doream sã câstigãm si am încercat sã ne facem jocul obisnuit. A fost normal ca dupã ce am deschis scorul sã avem o posesie prelungitã, sã încercãm sã ne dezechilibrãm adversarul si sã ne creãm cât mai multe oportunitãti. Acestea au venit, dar din pãcate am ratat cu usurintã. Important este însã cã am câstigat si am jucat frumos. Am fost apreciati aici în Valea Jiului. Îi felicit pe bãieti.”

Genu TUTU