Penitenciarul Bârcea Mare îsi deschide, larg, portile. Cei care vor sã vadã cum e viata la puscãrie pot merge, mâine, la Penitenciarul Bârcea Mare, atunci când unitatea marcheazã „Ziua Portilor Deschise”.

“Cu acest prilej, institutia noastrã invitã membrii de familie ai personalului unitãtii, apartinãtori ai detinutilor, reprezentanti ai societãtii civile si ai mass-media locale si centrale, ONG-urile si institutii partenere, la un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciar. Scopul acestei activitãti este acela de a prezenta penitenciarul si activitãtile desfãsurate zilnic de cãtre personalul unitãtii, precum si conditiile de detentie asigurate persoanelor private de libertate”, aratã reprezentantii Penitenciarului Bârcea Mare.

Activitatea se va desfãsura în intervalul orar 09.00- 12.00 si va include o vizitã de prezentare a spatiilor asociatã cu informarea directã a celor interesati privind activitãtile specifice penitenciarului, astfel încât sã fie asigurate conditiile unei corecte informãri a opiniei publice si a combaterii stereotipurilor sau prejudecãtilor legate de sistemul penitenciar. Participantii la eveniment trebuie sã aibã asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie). Accesul în locul de detinere presupune ca persoanele vizitatoare sã se supunã controlului anti-terorist si sã predea, pentru a fi pãstrate pe toatã durata vizitei, bunurile si obiectele interzise (telefoane mobile si componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascutite sau contondente, bãuturi alcoolice, precum si alte obiecte sau substante interzise). Nu pot vizita penitenciarul persoanele sub 18 ani, neînsotite de o persoanã adultã, precum si cele care se aflã sub influenta bãuturilor alcoolice.

Monika BACIU