Femeia are putin peste o sãptãmânã la dispozitie ca împreunã cu avocatul ei sã-si pregãteascã apãrarea. Simona Andreea Papp a ajuns dupã gratii dupã ce si-a ucis fetita abia nãscutã.

Simona Andreea Papp (27 de ani) este acuzatã de procurori de omor calificat si a fost trimisã în judecatã la începutul acestei luni. Deja au fost parcurse douã termene de judecatã, încã cauza a fost amânatã pentru cã mama criminalã a cerut sã-si angajeze apãrãtor sau sã-si pregãteascã apãrarea.

Astfel, judecãtorii Tribunalului Hunedoara au stabilit ca femeia sã ajungã în boxa acuzatilor în data de 6 iulie a.c., iar pânã atunci va rãmâne în arest preventiv. Simona Andreea Papp a nãscut acasã si si-a înfãsurat pruncul, o fetitã, într-o pãturã pânã s-a sufocat. A mers apoi pe malul Jiului de Vest în zona cartierului Bãrbãteni, din Lupeni, si a aruncat trupul fãrã viatã în apã. Simona Andreea Papp a încercat sã-i convingã pe anchetatori cã fetita s-a nãscut moartã, cã s-a speriat si din acest motiv a încercat sã scape de cadavru. Expertiza medicilor legisti a contrazis-o, acestia stabilind cã fãtul era viabil si s-a nãscut la termen având o greutate idealã, putin peste 3,2 kilograme. Tânãra este cãsãtoritã si mai are doi copii minori, iar dacã va fi gãsitã vinovatã riscã pânã la 25 de ani de închisoare.

Maximilian Gânju