Administratia publicã localã a instalat în acest an mai multe centrale termice pe gaz în unitãtile scolare de pe raza municipiului, în conditiile în care functionarea sistemului centralizat de termoficare este pusã sub semnul întrebãrii.

Municipalitatea urmãreste acuminstalarea unei centrale pe gaz, dar si alte lucrãri ample, la Scoala gimnazialã nr.7 din Petrosani. Proiectul trebuie terminat pânã la toamnã, conform cerintelor stabilite în contractul încheiat cu firma care va câstiga lucrarea.

Astfel, DPADPP a lansat oferta pentru “Lucrãri de constructii puncte, centrale si retele termice pe gaze naturale pentru Scoala gimnazialã nr.7”. Firmele interesate vor putea face oferte pentru contractarea lucrãrilor, iar valoarea estimatã a achizitiei se ridicã la peste 168 de mii de lei fãrã TVA.  Pânã în acest moment au fost montate centrale termice pe gaz în mai multe grãdinite si scoli cu bani din bugetul local. Decizia de a monta centrale pe gaz a fost luatã dupã ce în iarna trecutã a fost opritã Termocentrala de la Paroseni, cea care produce si furnizeazã agentul termic în sistem centralizat, iar unitãtile de învãtãmânt din Petrosani au rãmas fãrã sursã de cãldurã. În municipiul Petrosani sunt opt grãdinite, cinci scoli si patru licee, iar costurile totale pentru montarea centralelor termice pe gaz în toate unitãtile se ridicã la circa 2 milioane de lei.

Maximilian Gânju