Tandemul Gheorghe Ile, Cristian Merisanu rãmâne sã conducã municipiul Vulcan, asa cum au decis în 5 iunie alegãtorii acestui municipiu, dar, de aceastã datã, intrã în joc si fostul viceprimar Angela Stoica.

Aceasta a plecat, dupã ce si-a dat demisia din cauza problemelor pe care le-a avut cu familia sa în dosarul în care inculpat a fost politistul Adrian Sucilã, acuzat de pornografie infantilã si sex cu un minor, dar acum a revenit în fortã. Vineri a avut loc investirea în functie a primarului, alegerea viceprimarului si investirea consilierilor, care au jurat credintã alesilor lor. Festivitatea a avut loc în primãrie si, singura care a avut ceva de spus a fost Angela Stoica, cea care a fost viceprimar acum câtiva ani si acum a revenit, dar pe functia de consilier local.

Gheorghe Ile a câstigat detasat la Vulcan alegerile pentru fotoliul de primar, iar vineri a depus jurãmântul de credintã si a spus cã îsi doreste cã municipiul Vulcan sã se dezvolte si mai mult în urmãtorii 4 ani. A tinut, însã, sã le vorbeascã tuturor si despre importanta religioasã a zilei în care a fost validat în noul sãu mandat. „Mã bucur astãzi, într-o zi de sãrbãtoare, de Sânziene, când ne amintim cu totii, vremea eram mai tineri si mergeam pe câmp si adunam acele flori de sânziene si fãceam coronite, pe care le purtam cu voie bunã. Asta însemna cã acele coronite adunã comunitatea la un loc, ca sã sãrbãtoreascã împreunã. Azi suntem toti aici în Consiliul Local, sã ne facem un program pentru urmãtorii 4 ani. Aceastã investire este de o importantã deosebitã. Începând de azi,  sã lãsãm politica deoparte, sã o facem în afara programului din cadrul Consiliului local si aici sã facem politica cetãteanului”, a spus Gheorghe Ile, primarul reales la Vulcan.

Viceprimarul Cristian Merisanu a fost reinvestit aici cu unanimitate de voturi, iar fostul viceprimar Angela Stoica a vrut sã le multumeascã, la rândul sãu, tuturor.

„Am considerat cã vreau sã vã transmit tuturor celor care astãzi ati fost investiti în functiile de consilieri, primar sau viceprimar, din partea mea si a APHd, mult succes si sã vã asigur de sprijinul pe care îl vom da pentru cetãtenii municipiului Vulcan. Vreau sã vã asigur cã vom fi un consiliu local de exceptie, tinând cont cã majoritatea dintre noi avem experientã, iar problemele Vãii Jiului si ale municipiului Vulcan ne îndeamnã sã fim uniti de aceastã datã”, le-a spus Angela Stoica, acum consilier local la Vulcan.

4-1

Toti consilierii au jurat credintã, iar începând de vineri, 24 iunie, pot sã demareze programul pe care si l-au propus în campania electoralã.

Diana MITRACHE