Un afacerist din municipiul Vulcan riscã sã ajungã dupã gratii pentru evaziune fiscalã, prejudiciul fiind de peste 700 de mii de lei.

Individul a fost retinut de politisti, însã procurorul de caz a decis sã nu mai cearã arestarea sa preventivã.  Astfel, Stelian Zanet este cercetat sub control judiciar pentru infractiuni economice. ”Politistii Biroului de Investigare a Criminalitãtii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara au retinut un bãrbat, de 51 de ani, din municipiul Vulcan, bãnuit de sãvârsirea infractiunii de evaziune fiscalã.

În urma cercetãrilor, politistii au stabilit cã acesta, în perioada mai 2009—2014, în calitate de administrator al unei societãti comerciale, ar fi evidentiat în actele financiar-contabile cheltuieli ocazionale si achizitii de materiale de constructii de la mai multe firme din tarã, care nu aveau la bazã operatiuni reale”, se precizeazã într-un comunicat al IPJ Hunedoara. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 713.400 de lei.  Stelian Zanet a mai fost în atentia opiniei publice dupã ce s-a descoperit cã fura apã potabilã la complexul de alimentatie publicã ”Valahia” din Lupeni. Zanet declara 6 mc/lunã, în timp ce se consuma 3.500 mc/lunã. Acesta si-a recunoscut fapta si a achitat prejudiciul calculat de operatorul de apã, astfel scãpând de o plângere penalã.

Maximilian Gânju