Fotbal, Liga a IV-a Hunedoara. Analizã. Campionat 2015-2016 / Inter Petrila, sezonul de loc 2, în cupã si campionat

Inter Petrila a intrat în cel de-al 95-lea an al existentei sale cu douã locuri 2, în campionat si în Cupa României. E mult, e putin? Fatã de evolutiile din ultimii zece ani, este de departe, cea mai bunã evolutie de dupã 2006 încoace… O echipã omogenã, cu jucãtori experimentati, care si-a tinut la respect niste adversari pe care i-a îngenuncheat cam cum a vrut: 10-0 cu Retezatul Hateg, 13-0 la Cetate II Deva, 3-0 cu Soimul Bãita etc. etc. Pe terenul de la Lonea nu a reusit nimeni nimic, petrilenii câstigând toate partidele, la diferente mari de scor.

Si în deplasare a reusit victorii concludente, fiind pe pozitiv si la golaveraj, 36-14. Asta chiar dacã la postul de portar a existat o „triplã rotatie”, cu Haring, C. Ursachi sau Rada. Cu doi fundasi centrali, Adi Câmpean si Agapi, extrem de constanti, sprijinind mereu atacul cu doi mijlocasi surprinzãtori, Bg. Matei si D. Alexandru si cu Adi Dolha si Adi Duma cu un procentaj bun pe zona ofensivã, Inter Petrila a fost mereu un pericol, pentru oricare dintre adversari. Cei doi au adus un plus la titlul de cea mai afensivã echipã a campionatului.

„Eu cred cã ne-am îndeplinit ceea ce ne-am propus, un loc pe podium si în finala pe judet în Cupa României. Dacã se putea mai mult? Da, titlul si Cupa! Dar repet, suntem în grafic si de la toamnã avem ambitii mari” a declarat antrenorul petrilenilor, Avram Moldovan.

De 95 de ani ierarhia fotbalului, de 10 ani în Liga a IV-a

Sezonul 2015-2016 a fost cel mai bun din ultimii zece ani, ca pozitionare finalã de clasament în Liga a IV-a Hunedoara.Dupã cinci sezoane slabe în perioada 2009-2014, petrilenii au revenit în ultimii doi ani, aducându-ne aminte de perioadele bune ale echipei.Echipa a retrogradat din Divizia „C” la finalul editiei 2005-2006, cu antrenorii Florin Stoica (în tur) si Aristicã Cioabã (în retur), printre componentii de atunci amintindu-i pe Lovas, Feri Acs, Bozsoki, Brânzea, Corbei, Gicã Constantin, Deaconescu, Spânoche, M. Frigescu. Dar si pe Adrian Dolha, care juca pe postul de… portar!

Inter Petrila 2015-2016 / Bilant 2014-2015

Locul 2: 26     19        3          4          88-21   60p.

-acasã: 13       13        0          0          52-7     39p.

-deplasare: 13 6          3          4          36-14   21p.

Antrenor: Avram „Vutã” Moldovan (et. 1-26)
Echipa standard: Haring (C. Ursachi, Rada) – Perse (Coste), A. Câmpean (Bocu), Agapi, I. Androne (I. Florea) – Bg. Matei (Torkos), Kalai, Horvath (Fl. Dobre), D. Alexandru (Cozac) – Adr. Dolha (Zavracu), Duma.
Golgeteri: 17 goluri: Adr. Dolha; 13 goluri: D. Alexandru; 11 goluri: Kalai; 6 goluri: Duma; 5 goluri: Cozac; 4 goluri: Bg. Matei, Bocu, Zavracu, Ad. Câmpean; 2 goluri: Horvath, Fl. Dobre; 1 gol: I. Androne, I. Florea, Torkos; 6 goluri: la „masa verde” (3-0 cu Gloria Geoagiu si Cetate II Deva)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.