Medicii de familie din Valea Jiului au fost informati de Directia de Sãnãtate Publicã Hunedoara cã vor vaccina copiii împotriva hepatitei de tip A, care ar putea sã aparã în situatii de tipul inundatiilor din localitãtile Vãii Jiului. DSP Hunedoara a recoltat probe de apã din retelele din zonele afectate si colaboreazã cu Apa Serv Petrosani. De asemenea s-au repartizat dezinfectanti de la DSP, care vor fi ditribuiti prin cadrul primãriilor.

Dr. Cecilia Birãu, purtãtor de cuvânt al Directiei de Sãnãtate Publicã a judetului Hunedoara a declarat, miercuri, la ora 13,00, cã a început vaccinarea copiilor. Pentru cã vaccinurile se fac cu acordul apartinãtorilor, respectiv a pãrintilor, acestia trebuie sã se prezinte  cu copii la doctorii de familie si sã semneze acordul de vaccinare.

„Medicii de familie au fost auntati cã pot face vaccin la populatia infantilã pentru prevenirea hepatitei de tip A, care poate sã aparã în asemenea situatii de calamitate. Vaccinarea se face cu aprobarea apartinãtorilor, care trebuie sã se prezinte la medicul de familie. S-au recoltat probe de apã din retelele din zona afectatã, iar Apa Serv ne-a transmis la rândul sãu rezultatele analizelor, care oricum se face permanent. DSP Hunedoara a dat si substante dezinfectante primãriilor, care se vor ditribui de cãtre acestea” – a declarat dr. Cecilia Birãu, DSP Hunedoara.

Ileana Firtulescu