Cei trei tineri care au terorizat afaceristii din Valea Jiului, dupã ce le-au spart locuintele si au furat bunuri de valoare, au cerut judecãtorilor sã fie lãsati sã se împace cu victimele.

Imediat ce au fost eliberati din arest si-au pierdut urma, doi dintre ei fiind prinsi de politisti iar cel de-al treilea a reusit sã fugã în strãinãtate. Stan Dumitru Ionut a fost dat în urmãrire internationalã prin INTERPOL si a fost prins în Austria, dar încã n-a fost extrãdat. În aceste conditii, judecãtorii de la Petrosani se vãd nevoiti sã îl audieze pe individ prin videoconferintã. Autoritãtile autriece s-au arãtat de acord iar Judecãtoria Petrosani a emis o adresã cãtre Staatsanwaltschaft Wiener Neustadt Viena Austria, pentru a stabili o datã si o orã, pentru o zi de joi, datã la care poate fi realizatã videoconferinta cu inculpatul Stan Dumitru Ionut.  Cei trei indivizi formau o grupare care se ocupa cu furturi si erau porecliti ”haiducii de Valea Jiului”. Acestia au dat mai multe spargeri în vilele de lux de unde au furat bunuri de valoare si bani. O loviturã ratatã i-ar fi dat de gol, iar anchetatorii au stabilit faptul cã,  în perioada ianuarie-iunie 2015, tinerii ar fi comis 18 furturi din locuintele unor afaceristi din Vulcan, Petrosani si Hateg.

Intrau în vile prin fortarea ferestrelor si sustrãgeau în principal sume de bani, bijuterii din aur si argint dar si aparaturã electronicã. Majoritatea imobilelor în care hotii au intrat la furat erau dotate cu sisteme de alarmã, însã erau oprite sau indivizii au reusit sã le ocoleascã. Acestia nu actionau niciodatã la nimerealã, ci îsi studiau victimele si dupã ce le aflau rutina, dãdeau spargerile fãrã teamã cã ar putea fi prinsi.

Maximilian Gânju