Indignarea cetãtenilor afectati de grindinã si inundatii, de la Petrosani, a ajuns la apogeu miercuri dimineata când încã nu demarase nici o actiune de vaccinare a copiilor din zona inundatã, în conditiile în care canalele refulaserã, iar cãldura creste riscul îmbolnãvirilor. Oamenii au stat ore în sir în apã si mâl, copiii la fel. Marti, ajunseserã la Urgenta Spitalului Petrosani multi copii cu febrã si stãri de vomã. Miercuri dimineata, medici de la DSP Hunedoara se aflau în drum spre Valea Jiului.

Familiile cu copii din zonele afectate de inundatii ale Petrosaniului erau coplesiti de frica unei epidemii si reclamau, indignati, cã nu se demarase pânã miercuri la ora 10,00 nici o actiune de vaccinare, în conditiile în care canalele deversaserã în scãri de bloc si în case si mâlul amestecat cu gunoaie începuse sã miroase…

„Nu am cerut nimic de la autoritãti decât vaccin la copii, apã si dezinfectanti, pentru cã am stat aici în apa si mizeria care a început sã miroase a hoit. Nu ne trebuie nimic altceva decât ceea ce nu putem rezolva singuri. Domnul primar mi-a spus cã nu stie cum e cu vaccinul si când a fost aici ne-a plimbat dupã el ca pe câini. Ne-am oprit lângã el sã stãm de vorbã si el spunea cã nu putea sã stea în soare. Asta este desconsideratie totalã. Nu eu am lãsat apa deschisã, deci situatia nu e din cauza mea, a noastrã, si doar ceream un lucru elementar care cade în sarcina autoritãtilor – sã nu se îmbolnãveascã oamenii, sã previnã infectii  sau vreo epidemie care pot izbucni din cauza mizeriei în conditii de caniculã. Am primit un sandvich si o sticlã de apã, recunosc, pe la ora 3,00 dimineata de duminicã spre luni. A fost Crucea Rosie si cei de la Caritas. Atât. Data trecutã când au mai fost inundatii, alta a fost organizarea si mobilizarea. Am doi copii, unul de cinci ani, altul de nouã ani si nu a venit nimeni pânã acum sã ne anunte cu privire la vreun vaccin. Eu stiu când ai calamitãti în oras, lucrezi la flux continuu, pânã la rezolvarea problemei. Oamenii de la ISU, Jndarmeria nu mai fãceau fatã, erau epuizati. Acum miroase peste tot a hoit” – a spus plinã de indignare, furioasã pe situatie, Oana Ungureanu, de pe strada Aviatorilor, bl. 48, si alãturi de ea, alti oamenii completau multitudinea situatiilor care pot degenera.

Marti, la Urgenta Spitalului Petrosani s-au prezentat pãrinti cu multi copii care prezentau stãri de vomã si febrã. „Ieri, (marti – n.n.), au fost  multi copii la Urgentã, dar nu stiu dacã proveneau din zona calamitatã. Noi i-am directionat spre Pediatrie” – a declarat dr. Liliana Ceolofan.

Doctori de la Directia de Sãnãtate Publicã Hunedoara se aflau, miercuri dimineata, în drum spre Petrosani pentru a actiona în zonele afectate.

Ileana Firtulescu