UPU Petrosani a înregistrat o crestere a numãrului de pacienti în aceste zile cu temperaturi ridicate, cei mai afectati fiind bolnavii cronici. Managerul Spitalului de Urgentã Petrosani spune cã au fost luate toate mãsurile pentru a face fatã numãrului crescut de solicitãri.

Medicii din cadrul Spitalului de Urgentã Petrosani muncesc neîntrerupt în aceste zile, dupã ce în Unitatea de primiri Urgente au ajuns si 180 de pacienti într-o singurã zi. Cresterea semnificativã a fost cauzatã de cãldura sufocantã care a lovit Valea Jiului, iar cei mai afectati sunt pacientii cronici. ”Au fost între

150 si 180 de prezentãri, valori apropiate de cele maxime. Sunt pacienti cu patologie cardio-vascularã în special, încã nu am avut pacienti cu insolatii. Cum este zãpusealã, cei cu probleme cardio-vasculare au probleme. Noi suntem pregãtiti pentru a face fatã solicitãrilor”, a declarat managerul Spitalului de Urgentã Petrosani, dr. Alin Vasilescu. Schimbãrile dese de vreme agraveazã problemele de sãnãtate existente sau duc la aparitia unora noi spun medicii, iar specialistii recomandã cardiacilor cronici sã nu abandoneze medicatia obisnuitã si nici sã facã prea mare efort în asemenea conditii atmosferice. La nivelul Vãii Jiului, marti si miercuri, au fost atinse temperaturi de pânã la 32 de grade Celsius, la umbrã, însã cea resimtitã de corpul uman a fost mai mare.

Maximilian Gânju