A doua cerere de a iesi din arest a fost cu noroc pentru individul din Petrila, care si-a sechestrat, bãtut, înfometat si violat iubita, o adolescentã de 17 ani din judetul Gorj. Individul a scãpat de arest si nu va putea pãrãsi domiciliul din Petrila fãrã acordul magistratilor.

Duma Ioan Daniel a fost eliberat din Centrul de Retinere si Arest Preventiv al IPJ Hunedoara, dupã ce magistratii de la Petrosani i-au înlocuit mãsura preventivã cu arestul la domiciliu.

Aceeasi instantã mai luase acestã decizie, însã procurorii l-au readus dupã gratii pe Duma, contestatia lor fiind admisã de Tribunalul Hunedoara. De acestã datã procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani n-au mai fost la fel de convingãtori în fata instantei judetene iar solutia magistratilor din Valea Jiului a fost mentinutã. În aceste conditii tânãrul a ajuns în acasã si are obligatia de a nu pãrãsi, fãrã permisiunea judecãtorului de camerã preliminarã sau a instantei de judecatã, imobilul în care locuieste, pe o perioadã de 30 de zile. Este judecat pentru sãvârsirea infractiunilor de viol, lipsire de libertate în mod ilegal si lovire sau alte violente.

Reamintim cã Ioan Daniel Duma a socat Valea Jiului dupã ce si-a sechestrat iubita minorã în locuinta sa din Petrila, a bãtut-o si înfometat-o. Individul de 27 de ani o ducea cu autoturismul sãu într-o zonã montanã izolatã si o viola. Fata a scãpat dupã ce individul a fost oprit la un control de rutinã al politistilor petrileni. Aceasta le-a povestit calvarul prin care a trecut, nu înainte de a le cere o bucatã de pâine si apã. Nu mâncare nimic de aproape trei zile si avea trei coste rupte de la bãtãile primite, tãieturi în zona intimã si aproape intrase în stare de soc. Duma a recurs la a-si maltrata iubita din cauza geloziei aveau sã stabileascã anchetatorii.

Maximilian Gânju