Marti, 21.06.2016, a fost adoptatã în plenul Senatului, cu 103 voturi „pentru”, propunerea legislativã privind aprobarea Programului National „Crese pentru copiii României”- proiect initiat de cãtre liderului grupului U.N.P.R, senatorul Haralambie Vochitoiu si sustinut de majoritatea parlamentarilor.

Astfel, conform Programului National „Crese pentru copiii României, Guvernul României va asigura finantarea construirii a 554 de crese, în fiecare localitate urbanã, inclusiv sectoarele Municipiului Bucuresti, ce depãseste 10.000 de locuitori, fãrã a se tine cont de cele existente. Acest program se va derula pe o perioadã de 4 ani începând cu anul 2017.

Legea privind aprobarea Programului National „Crese pentru copiii României” promoveazã si solutiile legislative pentru ca tinerii pãrinti sã se întoarcã cât mai repede în câmpul muncii, venind ca o mãsurã cu efect asupra reintegrãrii timpurii în activitatea profesionalã a femeilor care au nãscut si doresc sã-si continue dezvoltarea profesionalã. Dupã votul din Senat, liderul grupului senatorilor U.N.P.R, domnul Haralambie Vochitoiu a declarat:

„Din pãcate, în România post- revolutionarã s-a actionat haotic, fãrã a avea o strategie coerenta în ceea ce priveste protejarea nucleului de bazã al societãtii: Familia! Este cunoscut faptul cã numãrul insuficient de crese a dat nastere, în acesti ani, la improvizatii, la privatizarea unor SRL –uri care nu aveau nimic în comun cu acest domeniu de activitate, la angajarea unor oameni neprofesionisti, care s-au purtat necorespunzator cu copiii nostri.

Toate acestea s-au putut întâmpla, datoritã cererii mari care existã în ceea ce priveste cresele si a ofertei insuficiente pe care statul român o are. A venit momentul sã corectãm aceastã situatie, preocuparea mea privind acest program national fiind un obiectiv pe care l-am urmãrit personal cu perseverentã. Tin sã le multumesc tuturor colegilor mei din Parlament pentru  cã au înteles necesitatea acestuia si au votat ieri pentru realizarea lui”.

Biroul de presã