Din spaima orasului, va ajunge unul din cele mai moderne locuri ale Vaii Jiului. Va vine sa credeti sau nu, dar este vorba de cartierul Dallas din Vulcan.Municipiul Vulcanul continua transformarile incepute acum circa doi ani de zile. Dallas -ul sau Micro 3 B, cartierul care multi ani la rand  fost spaima orasului, fiind cel mai rau famat si urat loc din oras, incepe sa arate altfel.

L-am provocat din nou pe primarul Gheorghe Ile la o vizita de lucru in teren, iar prima oprire a  fost strada Traian, unde s-au ridicat niste ziduri de sprijin si unde a fost rezolvata o problema stringenta: aceea a canalizarii. “Canalizarea este foarte veche si tot rahatul curgea pe drum, il lua apa si il ducea pana in strada, jos la Scoala 6. Acest lucru se intampla la toate blocurile de aici, pentru ca este o zona cu denivelari foarte mari de teren  si astfel s-au stricat foarte repede canalizarile. Noi avem in program de a schimba integral canalizarea in cartierul Micro 3 B, iar in zona asta, a Strazii Traian am si schimbat-o deja, asa ca au disparut acele fecale de pe strada”, a fost prima explicatie a primarului Ile la fata locului.

Putin mai incolo, pe aceeasi strada, o alta echipa de muncitori lucra la delimitarea unor zone unde se vor amenaja locuri de parcare.

Trecand pe langa ei, primarul le ordona scurt: “Hai, hai, apucati-va de nivelat. Trebuie sa pregatim totul pentru parcari si asfaltare!”In partea de sus a cartierului, spre strazile Mihai Eminescu sau St.O Iosif s-au si asfaltat primele trotuare, asa cum se va intampla de altfel peste tot. Insa, pentru ca aici este cunoscut faptul ca se fura curent, un lucru care va fi schimbat, odata cu modernizarea zonei, va fi si acela ca echipele de electricieni vor monta contoarele de curent in afara blocurilor, pentru a preveni bransarile ilegale.

“ENEL- ul are un program foarte bine stabilit de a construi la fiecare bloc cate un panou de comanda de unde vor primi toti locatarii curent, fara a se ajunge in apartamente sau pe scara, asa ca nimeni nu se mai poate bransa ilegal”, a mai spus primarul Ile. Termenul de finalizare a fost prelungit pana la sfarsitul lunii iulie, iar valoarea totala a proiectului este de 1, 7 milioane lei noi. Banii sunt in proportie de 90% de la Banca Mondiala prin ANDZM,  8 % din bugetul primariei, iar restul de 2 % reprezinta contributia cetatenilor.

Luiza Andronache