Minerii din abatajul mecanizat de la mina Livezeni au fost evacuati marti dimineata, dupa ce ventilatoarele s-au oprit din functiune. A fost o masura de precautie, iar dupa restabilirea aerajului, ortacii au fost dusi din nou in frontul de lucru, fara sa fie cresteri de concentratii de metan.

Toti minerii care lucrau in abatajul mecanizat de la Mina Livezeni au iesit in jurul orei 10 si 37 de minute, marti. Motivul evacuarii abatajului a fost legat, dupa cum sustin inspectorii ITM,  de decuplarea ventilatoarelor. Acestea asigura aerajul in mina si, timp de 37 de minute nu au functionat. Conducerea minei a luat decizia de a-i evacua pe minerii din subteran, desi nu se depasise concentratia de 2% de gaz metan din mina. Ileana Bodea, sefa Serviciului de Sanatate si Securitate in Munca din cadrul ITM, spune ca nu a fost un incident grav si ca minerii au fost scosi din abataj pe rampa putului, pana la restabilirea aerajului, aceasta fiind o manevra de siguranta.
Abatajul mecanizat din stratul 13 de la mina Livezeni este unul cu probleme si, nu o data, acolo s-au inregistrat concentratii de metan peste limita adminisbila, asa incat, acum, cand s-au oprit ventilatoareele, minerii au iesit in curent de aer proaspat.

Diana Mitrache