Mai multe blocuri din Gura Barza, Crisciorau si mai multe comune hunedorene au fost afectate de inundatii, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce zapada s-a topit din cauza incalzirii vremii.

Zeci de persoane evacuate din case si sute de gaspodarii inundate. Acesta este bilantul efectelor produse de o furtuna puternica ce a lovit azi-noapte Valea Jiului. In mai putin de doua ore Valea Jiului a fost sub ape

Peste 60 de persoane dintre care 6 copii, si o femeie insarcinata, au fost evacuate de pompieri cu ajutorul barcilor, iar sute de gospodarii au fost inundate in urma unei ploi torentiale ce a facut ravagii in Valea Jiului. Alte doua persoane au fost transportate la spital cu hipotermie. Ploaia a inceput in jurul orei 21.00 iar in scurt timp toate orasele din Valea Jiului aratau ca dupa un adevarat potop. In Petrosani, spre exemplu  un intreg cartier aflat intr-o zona mai joasa, a fost sub ape, nivelul acesteia ajungând la etajul I al imobilelor. La Lupeni primarul Cristian Resmerita a solicitat instituirea unui cod rosu de interventii, dupa ce toate strazile din localitate au fost sub apa, iar autoritatile locale s-au aratat depasite de situatie.

Aproape 200 de pompieri ai Detasamentelor Petrosani, Deva, Hunedoara si Orastie precum si ai Sectiei Ilia, au fost mobilizati in zonele afectate pentru a-i ajuta pe cei afectati. Primele date arata ca ploaia torentiala, care nu a putut fi preluata de sistemele de canalizare, a afectat 30 de blocuri si 300 de gospodarii, majoritatea din Petrosani si Lupeni. De asemenea, subsolul Spitalului Petrosani si casa liftului au fost inundate.

Persoanelor evacuate le-au fost puse la dispozitie locuri de cazare pe perioada de noapte in caminul Universitatii de la Petrosani.

Si DN 66, la intrarea in Petrosani, a fost blocat timp de aproximativ 3 ore din cauza aluviunilor si torentilor.

In urma cu doar o zi tot in Valea Jiului o ploaie torentiala cu grindina a provocat pagube foarte mari dupa ce a distrus zeci de masini si acoperisuri ale blocurilor.

In operatiuni au fost implicati, de asemenea, 30 de politisti, 10 jandarmi si membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta. Actiunile in teren, desfasurate cu 2 barci, 24 motopompe, dintre care 4 de mare putere, si 14 autospeciale, au fost coordonate de subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely si inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean.