Compania Nationala a Huilei Petrosani si Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului se lupta, in instanta, in executari silite. Fiecare vrea banii celeilalte entitati, solicitare sustinuta de decizii judecatoresti definitive.Razboiul banilor dintre sindicate si administratia din minerit s-a mutat in instanta, unde Compania Nationala a Huilei Petrosani vrea sa execute silit Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului.

La randul sau, LSMVJ cere, in contrapartida, executarea silita a CNH Petrosani. Fiecare cu sentinta ei definitiva pentru sumele pe care le are de recuperat. Deocamdata, ambele executari silite sunt contestate la Judecatoria Petrosani in doua procese distincte, iar cel in care contestator este Compania Huilei a avut termen chiar luni. Liga a decis sa execute silit Compania dupa ce, la data de 27 martie 2012, magistratii Tribunalului Hunedoara au admis actiunea formulata de LSMVJ si au obligat CNH SA la plata sumei de 294.892 de lei cu titlu de fond destinat negocierii si urmaririi executarii Contractului Colectiv de Munca aferent.

Liga mai are de recuperat peste 700.000 de lei, bani pentru care continua sa se judece cu CNH in instanta, iar dosarul se afla, de asemenea, pe rolul Tribunalului Hunedoara.Numai ca, CNH nu vrea sa plateasca aceasta suma, ci ar dori sa se compenseze cu sumele pe care LSMVJ trebuie sa le achite in contul pagubelor create de mineriade. Este vorba despre mai mult de 1,1 milioane de lei, pentru care, de asemenea, exista sentinta definitiva si, mai mult, o decizie de executare silita, contestata tot la Judecatoria Petrosani.

Practic, conducerea CNH vrea sa scada cele 294.000 de lei din datoria Ligii catre Companie. Liderul LSMVJ, Zoltan Lacatas, nu este, insa, de acord cu compensarea sumelor si sustine ca in momentul in care s-a calculat valoarea pagubelor erau peste 40.000 de mineri inscrisi in Liga, iar el nu avea nicio legatura cu respectivul organism sindical. Razboiul banilor este de durata si va fi transat de instanta de judecata.

Carmen Cosman