Minele Lupeni si Lonea intrã la SNIM?

Analiza economicã de la Complexul Energetic Hunedoara dã ca sigurã închiderea minelor Lupeni si Lonea, iar acestea ar putea sã fie preluate de Societatea de Închideri de Mine. Nu s-a luat vreo decizie în acest sens, chiar dacã la aceastã societate ar fi si banii necesari închiderii perimetrelor, bani rezultati din economiile fãcute în anii anteriori.

Societatea de Închideri de Mine nu va prelua, cel putin deocamdatã, cele douã mine care ar urma sã se închidã. Conducerea acestei entitãti a purtat mai multe discutii la Ministerul Energiei, dar deocamdatã vor trebui sã treacã peste birocratie.

„Am participat la douã sedinte de lucru ale  comisiei de la minister pentru cãrbune, în care eu am prezentat situatia societãtii nostre. Stim cã din schema de ajutor de stat, societatea noastrã SNIM a fãcut economie, atât pe articolul 3, cât si pe articolul 4. S-a discutat doar de sumele rãmase disponibile din actuala schemã de ajutor de stat si care ar putea fi directionatã spre cele douã mine. Deocamdatã nu am fost notificati”, a spus Aurel Anghel, director  general al SNÎMVJ.

Deocamdatã se vorbeste doar despre minele Paroseni, Petrila si Uricani, iar banii rãmasi din economii ar ajunge si pentru celelate douã, dacã decizia de închidere a lor va fi luatã în acest an. „Dupã  un calcul estimativ, pentru cã sunt sume estimative, având în vedere si anul 2016, avem undeva la 300 de milioane de lei nu au fost utilizati. Aceasta nu s-a datorat, în mod deosebit economiei fãcute, ci a faptului cã, în prima parte a functionãrii societãtii, lucrãrile pe închidere nu au fost executate, din cauzã cã s-au întârziat licitatiile”, a conchis directorul SNÎMVJ.

Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Minele Lupeni si Lonea intrã la SNIM?

 • 17 iunie 2016 la 18:05
  Permalink

  bani de economi sint facuti pe spinarea angajatilor ,pentru ca i-ai tinut cu niste salari de mizerie fata de cei de la ceh pentru a putea tu anghele sa iei prima de performanta iar acum te dai salvator al lupeniului si lonea .ma rir ca nu iti e rusine dom. anghel mineru

 • 18 iunie 2016 la 09:56
  Permalink

  sa intre, dar cine ia aceasta hotarare ,sa raspunda . in luna octombrie livezeniul cu un singur banc subminat ,va da 300to/zi cu 900 persoane ,iar vulcanul in cazul unui foc va fi inchis . e clar se vrea inchidera mineritului din vale ,foarte repede . multumim specialistilor pensionabili ,jujan ,stancu ,zamfir ,petrescu ,……. acesti domni sa nu uite ca va veni momentul cand valea o sa fie f saraca iar blestemele si dreptatea divina nu o sa-i ocoleasaca .

 • 21 iunie 2016 la 08:45
  Permalink

  sezi bland vasi astia sunt imuni la blesteme s au vaccinat demult la un singur lucru nu sant imuni la boata de corn

Comentariile sunt închise.