În timp ce colegii sãi sunt ca si în vacantã si deja se gândesc la mare si soare, pentru Mihai Macarie, elev în clasa a XI-a la Colegiul National Mihai Eminescu  din Petrosani, abia acum începe munca. El va reprezenta România la cel mai important concurs de gen ce va fi organizat la sediul Microsoft din SUA. Sâmbãtã, la Deva, va fi premiantul fãrã premiu, iar Mihai a fost pur si simplu coplesit de faptul cã va fi premiat.

A aflat de concursul de la Microsoft din întâmplare, a fost luat în calcul ca fiind unul dintre cei mai buni din România, iar acum, când toti pleacã în vacantã, el începe pregãtirea propriu-zisã. Nu îi va fi usor, dar va fi reprezentantul României în Florida si Mihai sustine cã are mult de lucru. „Mã voi pregãti pentru aceastã competitie, care va urma în august si, ca orice copil, voi fi si eu în vacantã, însã, principalul scop este sã mã pregãtesc pentru concurs. Trebuie sã îmi dezvolt abilitãtile de lucru în Word, sã fiu cât mai rapid, sã învãt cât mai multe scurtãturi si organizatorii mi-au dat si materiale de studiu”, ne-a explicat Mihai Macarie, elev în clasa a XI-a la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Petrosani.

Mihai Macarie va pleca în august la un concurs international si va reprezenta România, Valea Jiului si, împlicit, liceul sãu, la unul dintre cele mai renumite concursuri de informaticã din lume. S-a clasat primul, din câteva zeci de concurenti cu care s-a întrecut si spune cã informatica este pasiunea sa.

A fost deja la sediul Microsoft din România si acum urmeazã sã îsi îndeplineascã un nou vis, acela de a ajunge în SUA, chiar dacã pânã acolo nu a fost deloc usor.

„Ca sã mã înscriu în competitie a trebuit sã dau o certificare Mirosoft Office Specialyst, la alegere dintre Word, Excel sau PowerPoint, versiunea 2010 sau cea din 2013 si apoi, în functie de rezultat, s-a fãcut o selectie la nivel national si am fost invitat la etapa nationalã la începutul lui mai  la sediul Mircrosoft România, iar acolo s-au ales 3 participanti la fiecare aplicatie. Eu reprezint partea de Word, dar mai sunt si alti doi bãieti”, a precizat Mihai. Este pasionat de informaticã si chiar a construit un robot, iar imediat dupã terminarea cursurilor, va începe o muncã titanicã din prima zi de vacantã. Pe viitor sperã sã studieze în acest domeniu în Statele Unite.

Sâmbãtã la Deva, va fi premiat în cadrul campaniei Premiantii fãrã premiu si toti cei care vor sã îl felicite pentru performanta lui, o pot face si în acest loc.

Diana Mitrache