O familie din localitatea Petrila se teme cã vinovatul unui accident rutier, care le-a nenorocit bãiatul, va scãpa nepedepsit. Ancheta politistilor bate pasul pe loc în timp ce tânãrul nevinovat se chinuie pe patul unui spital din Timisoara.

Teribilul accident a avut loc la finele lunii mai a.c., în localitatea Petrila iar adolescentul grav rãnit, Iulian Rãduca (17 ani) era pasager într-o masinã condusã de o prietenã a sa. Cei doi se îndreptau spre Lonea când de pe un drum secundar le-a tãiat calea un alt sofer. Impactul a fost violent iar adolescentul a fost grav rãnit. Soferul care ar fi vinovat de producerea accidentului, dupã cum sustine familia tânãrului, a fugit de la locul accidentului. Acesta era bãut si si-a trimis sotia sã sustinã cã se afla la volan. Martorii le-au spus anchetatorilor cã nu femeia conducea, iar politistii din Petrila sustin cã i-au dus pe amândoi la spital pentru a le stabili alcoolemia.

”Vrem doar sã se facã dreptate si credem cã se încearcã musamalizarea. Copilul meu a ajuns la Petrosani cu fracturi iar medicii de aici au spus cã trebuie trimis la Timisoara, dacã dorim sã nu rãmânã invalid. Suntem o familie înstãritã si am avut bani pentru a-i asigura cel mai bun tratament, iar pânã acum am cheltuit peste 10 mii de lei. Recuperare va fi de lungã duratã si foarte costisitoare dar nu banii sunt problema. Ce se întâmpla dacã era un copil amãrât, rãmânea invalid pe viatã. Bãiatul este pasionat de motociclete si schi, sporturi pe care nu le va mai putea practica”, sustine familia  adolescentului.

Politistii au întocmit un dosar penal pe numele soferului vinovat de producerea accidentului. ”Existã un dosar penal în lucru la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani, pentru vãtãmare corporalã din culpã si conducere sub influenta bãuturilor alcoolice. Din primele cercetãri s-ar pãrea cã vinovat este un bãrbat de 39 de ani din Petrila si urmeazã a fi administrate toate probele în vederea clarificãrii situatiei si luarea mãsurilor care se impun”, a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Pe de altã parte, pãrintii minorului care a cãzut victimã soferului bãut au motive sã se teamã cã ar putea scãpa nepedepsit. Oamenii sustin cã sunt douã sãptãmâni de la accident si politistii nu i-au luat mãcar o declaratie bãiatului lor dar nici tinerei care conducea, rãnitã usor si ea în accident. De cealaltã parte, soferul suspectat cã a condus bãut si a provocat tragedia nu recunoaste nici acum cã se afla la volan, desi este cercetat penal.

Maximilian Gânju