O firmã intentioneazã sã construiascã o fabricã de acumulatori, pe perimetrul fostei EM Aninoasa, iar investitorii discutã cu autoritãtile locale termenii investitiei.

O corporatie si-a anuntat intentia de a construi o fabricã de producere a acumulatorilor si ar avea nevoie de circa 500 de someri care sã liucreze în productie. Investitia ar fi cea mai mare realizatã de un investitor în Valea Jiului dacã se va concretiza. Deja au avut loc întâlniri între conducerea Primãriei Aninoasa si reprezentantii societãtii, iar primarul localitãtii este încrezãtor cã proiectul va deveni realitate. Fabrica în care vor fi asamblati acumulatori de mai multe tipuri, ar trebui realizatã pe platforma minierã a localitãtii, teren aflat în proprietatea administratiei locale.

”Suntem în discutie pentru realizarea acestei fabrici de acumulatori. Discutiile sunt serioase, o sã avem întâlniri de negociere si vedem cu decurg. Ei ar face investitia pe fonduri europene, iar necesarul de fortã de muncã ar fi de circa 500 de persoane. Si-ar gãsi un loc de muncã si multi someri din restul Vãii Jiului. Vom vedea cum decurg lucrurile si dupã întâlnirile cu investitorii, atunci vom sti exact ce au în plan. Dacã prindem aceastã investitie ar fi o minã de aur pentru localitate”, a declarat Nicolae Dunca, primarul localitãtii Aninoasa. Primãria a primit perimetru minier ecologizat în proprietate si a concesionat pânã acum o parte cãtre mai multe societãti, printre care si o fabricã de canapele.

  1. Gânju