Cand cinci surse sutin ca presedintele PSD Petrila, Gheorghe Bobar, ar fi initiatorul sesizarii anonime primite de Politia Petrila, cu privire la pontaje fictive si bani cheltuiti nejustificat de catre liderul de sindicat Ioan Temneanu, firesc este sa te intrebi ce se petrece. Este vorba de raboiul care tine de ceva vreme? De data aceasta cauzele ar fi ca Temneanu a plecat ca de la casa pustie din PSD, la PC, dand cu acuze dupa Bobar, sau pentru ca Bobar a fost ”dovedit” de cel care a parasit barca. Cine mai stie?Mare tam-tam pe sesizarea facuta Politiei Petrila privind unele nereguli in cheltuirea banilor si posibile pontaje fictive in cazul presedintelui Sindicatului Liber al E.M.Petrila, Ioan Temneanu. Pentru ca in luna aprilie, inainte de inceperea campaniei electorale, Ioan Temneanu s-a suparat pe sefii organizatiei locale a PSD, a plecat la alt partid, repectiv la PC Petrila, drept pentru care aparitia acelei sesizari a fost pusa pe seama presedintelui social democratilor, Gheorghe Bobar, ca o razbunare, o lectie data liderului pentru modul in care a parasit partidul. Nici nu ar fi de mirare avand in vedere atacurile dure, pe alocuri suburbane ale lui Ioan Temneanu la momentul plecarii din PSD si chiar in campania electorala, desi acesta stia care era hotararea judetului de cine si cum va fi dusa politica in teritoriu avand in vedere repetatele scandaluri din sanul partidului. De notorietate au ramas cele in care era implicat Rascolean, Stoicoiu, Bobar si altii.

Razboiul continua – ”fiecare a vrut sa fie motul

”La momentul plecarii neanuntate din PSD, Ioan Temneanu il acuza pe Gheorghe Bobar de faptul ca ar avea interese personale, in loc sa puna binele partidului pe primul loc.”Eu am plecat din PSD din cauza lui Gheorghe Bobar si a lui Vasilica Jurca (vicepresedinte PSD Petrila – n.r.), pentru ca nu au facut ce trebuie. Eu cred ca ei nu reprezinta interesele PSD, ci numai pe ale lor. M-au pus pe liste pe locul 12 doar din rautatea personala a lui Bobar, care a fost sprijinit de analfabetul de Jurca. Mi-am mai dat seama ca la nivel judetean, PSD are nevoie de oameni cu potenta financiara, nu de oameni de valoare”, isi arata Temneanu nemultumirea in paginile cotidianului Cronica VJ.

Liderul sindical a explicat si de ce a ales PC, facand precizarea, din nou, ca este nemultumit si de conducerea judeteana a PSD, care ii tine sub control pe cei din teritoriu. ”PC e un partid care face parte din USL si cred ca dupa alegeri se va schimba ceva la nivelul conducerii judetene. La Petrila, USL nu functioneaza din cauza lui Bobar si a PSD-ului si nu este normal ca noi sa fim paduchi in teritoriu”- a declarat Temneanu cu ocazia trecerii in PC.Dar Ioan Temneanu are o istorie bogata in ceea ce privesc nemultumirile, mai ales pe linie sindicala cand a parasit LSMVJ, a infiintat alaturi de alti lideri USME, apoi s-a razgandit si iar s-a reorientat…Apoi dezvaluirile facute de jurnalisti au scos mereu la iveala neregulile, dar mai ales statutul de privilegiati dupa care functionau unii lideri.De-a lungul anilor, de eventuale pontaje fictive la mina Petrila si la alte mine, a curs multa cerneala pe paginile ziarelor in care se arata ca mai multi lideri de sindicat, chiar si cel de la Petrila, ar fi fost pontati fictiv cu suturi de noapte, chiar luni de zile, apoi salvari miniere cand mina nu le-a zarit chipul etc., dar nimeni nu s-a sesizat. Acum a sarit si Corpul de Control al CNH si Politia, care a primit anonima, si se speculeaza ca este facatura politica. Si asa sa fie, daca liderii au jucat cinstit, care este problema?”Acolo in PSD se intampla multe. E vorba si de calitatea oamenilor. Uitati-va la scandalurile avute cu Rascolean, cu Iorga, cu Boanta, cu Stoicoiu, cu Bobar, acum cu Temneanu. Oare de ce numai ei intre ei se razboiesc? Acolo fiecare probabil a vrut sa fie motul, ori asa ceva nu se poate. Exista o disciplina, o respectare a celor hotarate de comun acord. Treaba lor, pe mine nu ma intereseaza, dar este pacat pentru ca sunt si oameni de valoare in acel partid”- a declarat liderul unui alt partid al Petrilei.

Cartelile la adresa liderului de sindicat si politician Ioan temneanu si ale presedintelui CAR Petrila si politician Gheorghe Bobar sunt multe.

”Nu sunt justitiarul minei Petrila”

”Presedintele PSD Petrila, Gheorghe Bobar, declara ca a fost prieten cu Ioan Temneanu, dar gradual relatiile dintre acestia s-au racit o data cu o drama familiala, la adresa careia Temneanu a facut remarci incredibile. Cum s-ar spune: trebuie sa mananci un sac de sare ca sa cunosti un om. Dar asta nu avea de-a face cu politica partidului, era o chestie personala peste care se putea trece. Faptul ca a plecat din PSD ca de la casa pustie, nu se face, spune Bobar precizand ca a fost alegerea sa si nu a comentat/criticat modul in care a facut-o. Cat despre initierea unei sesizari in ce-l priveste pe Temneanu, nici nu poate fi vorba, a precizat Gheorghe Bobar.”Desi am lucrat la mina 22 de ani, timp in care am vazut multe, de 10 ani am iesit la pensie si chiar nu mai stiu ce se intampla, cum mai merg lucrurile pe acolo. Sigur ca am prieteni si cunostinte din acele medii, dar eu nu sunt justitiarul minei Petrila. Vizavi de dl. Temneanu eu stiu ca este doar lupta politica in stilul sau caracteristic. Eu nu am comentat nici cand a parasit partidul si nici in campania electorala, dar dumnealui a facut-o in fel si chip la adresa mea, inclusiv ca am facut scoala politica inainte de revolutie, ceea ce este o minciuna si se poate verifica. Si asta s-a intamplat in campania electorala, desi s-a convenit ca partidele componente ale USL la nivel national sa nu se atace. E jenant numai ca s-au gandit la asa ceva, ca eu as fi initiat acea sesizare! Eu, Bobar, nu ma murdaresc cu asa ceva. Pentru ca exista si posibilitatea ca cineva sa-i caute nod in papura si datorita atitudinii sale dure uneori. Daca este corect, nu trebuie sa se teama de controale si verificari. Daca este altfel, mi-ar parea rau, pentru ca are in spate o familie.  La noi, la CAR Petrila, poate veni orice control pentru ca legea e lege si suntem verificati trimestrial, plus ca facem rapoartele anuale. Daca ar fi sa aleg intre politica si CAR, as alege CAR. Doresc binele acestui oras, dar fara patima si fara sa fac ceva de care sa-mi fie rusine” – declarat presedintele PSD Petrila, Gheorghe Bobar.Clar, la Petrila nu va fi pace in urmatorii patru ani, asa cum nu a fost nici in ultimii 8 ani, cel putin. Cronica VJ scria inainte de campania electorala ca ”numai un nebun isi doreste sa fie primar la Petrila” din cauza razboielor partinice interne resimtite in consiliul local. In conditiile date PSD nu va negocia cu PC, PP este considerata oaia neagra, USP este confundata cu eternul Ilie Paducel, apoi aproape fiecare acuza pe celalalt ca se da cu Paducel si cate altele.

Ileana Firtulescu