Fãrã niciun venit cert, dar executat silit de ANAF. Este vorba de acordeonistul, care poate fi zãrit zilnic în zona centralã a municipiului Petrosani.

Jan Drosu este inclus pe lista neagrã a celor de ANAF. Acesta este executat silit pentru suma de aproape 4000 de lei. Jan Drosu este unicul întretinãtor al familiei compusã din sase membrii. Cei patru copii ai sãi nu pot auzi notele muzicale pentru cã au deficiente de auz. Acum, Jan Drosu se vede pus în situatia disperatã în care este executat silit. I s-au pus poprire de cãtre ANAF pe contul în care încaseazã alocatia copiilor.

“Da, mã executã cei de la ANAF. Am avut mai multe amenzi neplãtite, pentru cã nu am avut din ce sã le plãtesc si acum mã executã. Mi-au pus poprire pe contul în care intrã alocatia copiilor. 400 de lei încasez lunar din alocatie, dar nici aceia pe toti pentru cã acum sunt executat silit”, a declarat Jan Drosu.

Trubadurul ne explicã si cum a ajuns sã fie amendat. “Au fost perioade în care nu am avut autorizatie ca sã cânt si mi-au dat amenzi. Au rãmas neplãtite, s-au aplicat majorãri si am ajus în situatia asta”, ne mai spune acordeonistul. Potrivit ANAF, Jan Drosu ar avea de plãtit 1995 de lei obligatii fiscale necontestate la bugetul de stat si încã 3.276 de lei obligatii fiscale necontestate la bugetul asigurãrilor sociale de sãnãtate. Si parcã nu ar fi fost de ajuns, omul s-a trezit si cu o facturã astronomicã la energia electricã.

“Mai am si alte probleme. A venit o facturã cu regularizare la curent si am de plãtit 1100 de lei, la apã am în plus 60 de lei de plãtit. Cel mai important ar fi sã plãtesc curentul pentru cã altfel îl taie. Nu stiu cum sã mai fac. Am ajuns într-o situatiedisperatã”, a mai spus Jan Drosu.

Familia trubadurului din Petrosani trãieste într-o garsonierã în orasul Petrila situatã la etajul nouã a unui bloc rãu famat în zonã. Bãrbatul cântã pentru a-si întretine familia, însã mai grav este faptul cã el încearcã prin aceastã metodã sã adune o sumã importantã de bani pentru cei patru copii ai sãi care sunt bolnavi. Cei mici nu aud sunetele pe care tatãl lor le interpreteazã cu acordeonul si nici nu pot vorbi pentru cã sunt surdo-muti.

Monika BACIU