Dans si teatru, aplauze si emotie

Ansamblul artistic Parângul din Petrosani a evoluat pentru prima datã într-un spectacol de teatru, pe scena din localitate.

A fost premiera piesei de teatru-dans pe care o vor prezenta la Festivalul de la Sibiu, dedicat ansamblurilor de la casele de culturã ale studentilor din România. Ei au fost câstigãtorii de anul trecut, iar acum, au gîndit o poveste, îmbrãcând talentul de dansatori, într-o reprezentatie scenicã unicã. Sala plinã cu spectatori a lãcrimat, a aplaudat si a râs chiar, desi povestea a avut în prim plan realitatea Vãii Jiului. Au vrut sã ducã mai departe istoria locului si, pornind de la realitatea în care se zbat minerii, cu explozii ce ne rãpesc tuturor zâmbetele, au trecut prin istoria Europei.

Elevii lui Nicolae Nicoarã s-au întrecut la propriu, mizând pe dans si interpretare, iar timp de o orã ne-au tinut aproape de ei. Spectacolul „Odiseea vãduvei” va stoarce aplauze si la festivalul de la Sibiu, acolo unde va fi prezentat în deschidere, iar Nicolae Nicoarã a mãrturisit cã a fost extrem de emotionat, mai ales cã si el a pornit spre dans, tot de la viata de miner.

Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.