Elevii din Petrosani vor pleca în tabãrã la Varpalota, localitatea din Ungaria înfrãtitã cu municipiul nostru. La fel ca în fiecare an, în baza programului de activitãti comune, va avea loc o deplasare în Ungaria, iar cei din Varpalota vor veni la Petrosani.

“Conform hotãrârilor de consiliu din anii precedenti, criteriile de selectie ale elevilor pentru a participa la aceastã tabãrã sunt urmãtoarele: rezultate foarte bune la învãtãturã, sã nu fi participat în anii anteriori în tabãra de la Varpalota si sã aibã domiciliul în municipiul Petrosani. Pe baza reciprocitãtii, fiecare oras va suporta cheltuielile de deplasare pentru un singur drum dus-întors pe ruta Petrosani-Varpalota”, se aratã în nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre aprobat în luna mai.

În baza programului comun din anul 2016, stabilit între orasele înfrãtite Petrosani si Varpalota, Ungaria, tabãra va fi organizatã în perioada 19-24 iulie. 25 de persoane, cadre didactice si elevi vor participa la tabãra din Ungaria.

Monika BACIU