Biroul Electoral Central a centralizat toate rezultatele alegerilor locale din data de 5 iunie. La nivelul judetului Hunedoara, Partidul Social Democrat conduce si la nivelul localitãtilor, dar si în Consiliul Judetean Hunedoara.

Potrivit centralizatorului BEC, Partidul Social Democrat a obtinut 35 de mandate de primari din cele 69 de unitãti administrativ-teritoriale. Partidul National Liberal se aflã pe pozitia a doua cu 32 de mandate. Sunt douã localitãti din judet în care nu s-a impus nici PNL si nici PSD. La Geaogiu, mandatul de primar a fost obtinut de candidatul ALDE, Vasile Cãrãgut, iar municipiul resedintã de judet, Deva, va fi condus de Mircia Muntean care a candidat din partea Partidului Social Românesc. Din cele opt municipii ale judetului Hunedoara, doar la Petrosani mandatul a fost câstigat de un liberal. Acesta este Tiberiu Iacob Ridzi cel care a candidat pentru un nou mandat din partea PNL.

La Petrosani, Ridzi este conducãtorul formatiei, indiferent de partidul din care face parte. Celelalte municipii, în afarã de Deva, au fost câstigate de social-democrati.

Monika BACIU