Scolarizarea studentilor români în Anglia depinde de referendumul de sãptãmâna viitoare. Mai multi absolventi de liceu din Valea Jiului au fost admisi la facultãti din Marea Britanie.

Existã însã o problemã. Dacã în urma referendumului de sãptãmâna viitoare se decide iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeanã, tinerii vor pierde dreptul de a studia în Anglia.

“Noi avem cinci absolventi, sigur, care au fost admisi la universitãti din Anglia. Acum depinde dacã promoveazã examenul de bacalaureat sau dacã Marea Britanie iasã din Uniunea Europeanã”, a declarat Lucian Resmeritã, directorul Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani. Si la Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani sunt absolventi care se gândesc sã urmeze cursurile universitare în alte state membre ale Uniunii Europene.“Aproximativ 10 absolventi  ar vrea sã meargã la universitãti din Europa, cu precãdere în Anglia si Danemarca. Specializãrile pe care vor sã le urmeze sunt dintre cele mai diverse, biotehnologie sau chestiuni tehnice”, a declarat Alexandru Lãutaru, directorului Colegiului National Mihai Eminescu Petrosani. Sãptãmâna viitoare are loc în Marea Britanie referendumul prin care se va decide soarta Uniunii Europene.

Monika BACIU