Mihaela Ciociu, o studenta din Petrosani care practica prostitutia de mai multi ani, este judecata impreuna cu fostul iubit, Daniel Plescan, fiu al fostei consiliere judetene Dorina Plescan, pentru trafic de minori si proxenetism. Ancheta procurorilor de la Crima Organizata prezinta in detaliu modul in care reteaua prostituatelor de lux isi desfasura activitatea in pensiunile si hotelurile din Valea Jiului.
Daniel Plescan (27 de ani), Mihaela Ciociu (24 de ani) si Silviu Prata (35 de ani) sunt judecati pentru infractiuni de proxenetism si trafic de minori. In decembrie 2015, Tribunalul Hunedoara i-a condamnat pe fiecare la trei ani de inchisoare cu suspendare, dar solutia a fost contestata, iar Curtea de Apel Alba Iulia va da, in zilele urmatoare, o sentinta definitiva in acest dosar.
Dosarul celor trei tineri prezinta cum a functionat, in perioada 2014 – 2015, reteaua de prostituate minore, coordonata de Mihaela Ciociu, cu sprijinul lui Daniel Plescan (fiu al Dorinei Plescan, fosta consiliera judeteana candidata la Primaria Petrosani) si al taximetristului Silviu Prata, care se ocupa de transportul tinerelor. De asemenea, arata cum au devenit mai multe hoteluri, pensiuni si cabane din Valea Jiului locuri unde se practica prostitutia.
Studenta Mihaela Ciociu era iubita lui Daniel Plescan, cu care locuia impreuna, iar potrivit anchetatorilor se ocupa de inlesnirea practicarii prostitutiei si de obtinerea de foloase patrimoniale de pe urma mai multor tinere, printre care si minore cu varste cuprinse intre 16 si 17 ani, informau anchetatorii.
Mihaela Ciociu le-a declarat anchetatorilor ca practica prostitutia de mai mult timp, iar tarifele pentru o partida de sex, normal sau oral, erau cuprinse intre 150 de lei si 200 de lei pentru o ora si pana la 600 de lei pentru o noapte. A devenit, in aceeasi perioada, si proxenet pentru doua minore, Geanina si Anamaria, de 16 – 17 ani (in perioada 2014 – 2015), carora le furniza clienti si le gasea locuri de intalnire cu acestia. Printre locatii au fost identificate: Hotel Rusu si pensiunea Floare de Colt din Petrosani, pensiunea Groapa Seaca (Petrila), hotelul Casa de Vis (Aninoasa), pensiunea Gambrinus din Petrosani, dar si alte cabane si pensiuni.
„Mihaela Ciociu prefera sa intretina relatii sexuale cu mai multi clienti si sa primeasca ea singura toti banii de la acestia. Numai atunci cand un numar mai mare de clienti, de obicei cu ocazia unor petreceri, conditionau realizarea intalnirii de prezenta a cel putin doua fete, Mihaela Ciociu, pentru a nu pierde ocazia de a realiza venituri, o contacta pe una din minorele Anamaria sau Geanina sau pe alte prietene de-ale ei”, notau anchetatorii. In situatia in care clientii se aratau interesati de doua sau mai multe persoane de sex feminin, Mihaela Ciociu apela la Anamaria, Geanina, la o prostituata de 18 ani cunoscuta ca Bosniaca sau la o alta tanara, Madalina, de 18 ani.
Banii ajungeau la Plescan
Iubitul Mihaelei, Daniel Plescan, era un intretinut care avea grija insa ca prietena lui sa nu il insele cu banii pe care ii oferea acestuia, castigati din prostitutie. Anchetatorii sustin ca tanarul refuza sa munceasca si ducea un trai parazitar, obisnuind sa ceara mamei sale sume de bani care sa ii asigure traiul sau sa se intretina din sumele realizate din prostitutie de prietena sa, Mihaela Ciociu, a carei activitate a cunoscut-o in detaliu si, in timp, a ajuns sa o incurajeze si sa o controleze, pentru a maximiza veniturile obtinute de aceasta. „In 8 iulie 2014, ora 1:03, inculpatul Daniel Plescan este contactat telefonic de catre mama sa, Dorina Plescan, aceasta reprosandu-i ca nu vrea sa se linisteasca, moment in care intre cei doi izbucneste o cearta iar Daniel Plescan ii spune: „pai nu am o munca mama…ca-s interlop! Sunt smecher, am femei la produs, mama! Nu pot sa muncesc eu, imi fac femeile bani!”, se arata in documentele de ancheta. Peste 7.000 de lei ar fi obtinut Plescan, de la Mihaela.
Cum o motiva iubitul ei
Daniel Plescan avea grija sa ii reproseze tinerei ca nu mai face suficienti bani, iar unul dintre motive era preocuparea de scoala.
„In data de 7 octombrie 2014, intre Ciociu si Plescan are loc un schimb de mai multe mesaje text prin care Plescan ii reproseaza ca din cauza cursurilor la facultate, aceasta nu mai practica prostitutia ca inainte”, informau anchetatorii. In dosar a fost cercetat si un cadru didactic de la Universitatea din Petrosani, care ar fi apelat la serviciile prostituatelor, prin intermediul Mihaelei Ciociu.
Mihaela se arata insa disponibila la orice ora, punand activitatea de prostitutie pe primul plan: „Cum sa nu vreau sa merg? Tu ce ai iubi dak sa zis k ma suna ma suna ce pot face eu crezi k nu vreau sa ies nu e deloc asa/ Ubi nu mai fi suparat k nu am eu nicio vina/ K eu orice ar fi orice ora ies nu voi sta in casa”, se arata intr-un sms trimis lui Plescan.
Numeroase procese verbale din dosar, care prezinta redarea convorbirilor telefonice, arata cum erau intermediate contactele dintre prostituatele minore si clientii lor si ce tarife percepeau tinerele. Mihaela Ciociu primea pana la 400 de lei pentru sex.
„In 22 iulie 2014, orele 16:00, Mihaela Ciociu a fost plasata la pensiunea Vila Melinda din Petrosani. In schimbul serviciilor sexuale a fost retribuita cu suma de 400 de lei. In seara aceleasi zile a fost plasata de catre inculpatul Silviu Prata unui client neidentificat pana in acest moment”, se arata in documentele de ancheta. Adolescenta Geanina a obtinut chiar si 600 de lei pentru o noapte de sex.
„In 4 septembrie 2014, Mihaela Ciociu este contactata telefonic de catre Silviu Prata care ii propune sa o plaseze pe minora Geanina unui client in schimbul sumei de 600 lei/noapte”.
Batute de clienti
In activitatea prostituatelor apareau insa si numeroase probleme: „In data de 3 august 2014, Mihaela Ciociu a luat legatura cu Silviu Prata si a discutat cu acesta despre faptul ca exista pe internet o inregistrare video in care ea intretine relatii sexuale cu unul sau mai multi barbati, realizata fara acordul ei, si ca daca acest lucru este real, atunci ea se va razbuna pe cel ce a realizat inregistrarea. Prata ii confirma sprijinul sau, spunandu-i: ,,Ii facem cheie!”. ,,No hai ca dac-or facut de astea, hai ca vorbim, nu vorbim la telefon!”. Tot in cursul aceleiasi zile, are loc un schimb de mesaje intre Prata si Ciociu, dupa ce a aflat si Plescan de posibila existenta a inregistrarii video, iar intr-unul dintre mesaje ii transmite: „Incerci sa-mi faci probe sa ramai singura? Dute-n p. mea”, exprimandu-si temerea privind faptul ca Ciociu vorbeste prea direct la telefon referitor la activitatile infractionale”, se arata in documentele de ancheta. In 1 noiembrie 2014, Geanina si Mihaela au fost agresate de clientii cu care s-au intalnit intr-un local din satul Carnesti, din zona Hategului. „Mihaela Ciociu l-a contactat pe Daniel Plescan si i-a spus ca o sa-l sune pe Mita sa vina dupa ele, iar in noaptea aceleiasi zile minora Geanina i-a trimis mesaj lui Plescan sa raspunda urgent. Mihaela Ciociu l-a contactat pe Silviu Prata si i-a cerut sa vina urgent dupa ele pentru ca au luat bataie, iar acesta a spus ca va veni foarte repede si, totodata i-a cerut sa stearga toate mesajele din telefon pe care le are cu Plescan. In data de 1 noiembrie 2014, orele 00:55, Daniel Plescan a purtat o discutie telefonica cu Mihaela Ciociu iar apoi l-a sunat pe Prata Marius cerandu-i sa-l duca in locul unde le-a transportat pe cele doua tinere, iar Prata ii spune ca a plecat pentru ca l-a sunat Mihaela. Tot cursul aceleasi zile, in jurul orelor 01:23, Plescan a sfatuit-o pe Mihaela Ciociu sa mearga la politie si sa spuna ca ea si Piti (Geanina) au fost violate, dandu-i indicatii ce anume sa spuna politistilor. Mihaela Ciociu a sunat la 112 si a reclamat ca ea si prietena sa minora, este vorba de Geanina, au fost violate, sechestrate si lovite de persoane necunoscute si au gasit din intamplare un taximetrist care venea de La Timisoara. Se observa ca inculpata a indus in eroare organele de politie cu privire la cele intamplate, ca a incercat sa ascunda faptul ca Prata Silviu a venit in localitatea Carnesti ca urmare a discutiilor telefonice pe care le-au purtat, precum si faptul ca avea cunostinta ca Piti este minora”, informau anchetatorii de la DIICOT.
Petrecerile erau profitabile
In 8 septembrie, Mihaela Ciociu este contactata telefonic de catre un client care ii propune sa vina impreuna cu o alta persoana de sex feminin la o ,,petrecere a burlacilor”, pentru a intretine raporturi sexuale contra cost, informau anchetatorii de la DIICOT. In data de 18 septembrie 2014, Mihaela Ciociu este contactata telefonic de catre de Dragoesc Baiut cu care discuta ultimele detalii referitor la petrecerea burlacilor ce va avea loc la o cabana Groapa Seaca. In aceeasi zi, tanara i-a trimis un mesaj lui Daniel Plescan, comunicandu-i ca trebuie sa fie impreuna cu minora Geanina la „Petro” si dupa la 8 iar, ceea ce inseamna ca in aceeasi zi a mers impreuna cu minora la doi clienti la hotel Petrosani, informau anchetatorii de la DIICOT. In data de 18 septembrie 2014, Daniel Plescan a contactat-o telefonic pe minora Geanina si a asigurat-o ca nu va avea probleme si sa-i nu-i fie teama de Cicio si altii, dar si despre faptul ca ar vrea sa vorbeasca cu sora minorei. In cursul aceleiasi zile Geanina este plasata numitului AA de catre Daniel Plescan dupa care Mihaela si Geanina se deplaseaza la cabana de la Groapa Seaca, transportul fiind efectuat de catre Prata. Tot in data de 18 septembrie Daniel Plescan poarta o discutie cu Geanina potrivit careia dupa ce aceasta va intretine raporturi sexuale cu A., sa vina la el acasa. In jurul orelor 21:03, Geanina il contacteaza pe Plescan si ii spune ca ii este frica de A. , iar acesta o asigura ca nu va pati nimic si sa nu stea cu el mai mult de 20 de minute. In data de 19 septembrie 2014, Mihaela Ciociu i-a transmis mai multe mesaje lui Daniel Plescan prin care ii comunica faptul ca minora Geanina nu a vrut sa mearga cu ea la un client, desi a facut ceva banuti si prefera sa o sune pe „Mada” daca are nevoie, iar Plescan ii comunica ca nu merita. In 12 octombrie, Mihaela Ciociu este contactata de un barbat care ii comunica faptul ca prietenii sai au fost multumiti de ea si ar dori sa incerce si altceva si ar dori sa incerce ceva si cu o alta fata, de preferat „aia micuta, care …ai venit”, iar Ciociu ii comunica cu nu mai poate veni cu ea pentru ca s-au certat, informau anchetatorii de la DIICOT.
Receptionerii de la moteluri erau intermediari
In data de 26 august 2014, Mihaela Ciociu este contactata de o persoana de sex masculin care se arata interesat de serviciile sexuale oferite de catre inculpata si ii solicita sa se intalneasca la Hotel Cabana Rusu, din Petrosani. Ulterior mai poarta o discutie in care clientul ii solicita sa vina insotita de inca o prostituata. In acest sens, Ciociu ii trimite lui Plescan mai multe SMS-uri spunandu-i ca nu are ce ii trebuie, iar Plescan ii transmite ,,E in tara Alexandra, cauto!”, facand referire la minora Alexandra, despre care se stie ca a fost recrutata de catre cei doi in scopul plasarii la diversi clienti, pentru a intretine raporturi sexuale contra cost.
In data de 24 septembrie 2014, ora 00.53, Mihaela Ciociu este contactata telefonic de catre un angajat al Complexului Casa de Vis, care ii spune ca este solicitata de un client al hotelului.
In data de 6 octombrie 2014, Mihaela Ciociu este contactata telefonic de catre o receptionera la hotelul Cabana Rusu, care ii transmite ca i-a fost cerut numarul de telefon de catre un barbat interesat sa intretina raporturi sexuale cu ea contracost.
In 15 octombrie 2014, Mihaela Ciociu este contactata de un barbat de la receptia hotelului Rusu care o intreaba pretul si il asigura ca poate sa sune oricand.
Nu voia sa lase din pret
In 8 august, ora 22:00 Mihaela Ciociu ii trimite un mesaj lui Daniel Plescan in care ii spune ca posibilul client cu care trebuia sa intretina raporturi sexuale nu avea decat 50 de lei, iar Plescan ii comunica tot prin mesaje ca 150 de lei era OK, informau anchetatorii.
In 16 octombrie 2014, Mihaela Ciociu ii transmite lui Daniel Plescan un mesaj din care rezulta ca un barbat i-a dat anterior pentru intretinerea raporturilor sexuale suma de 200 de lei si acum vrea sa-i dea 100 de lei, iar Plescan ii transmite mesaj sa nu accepte. In data de 22 octombrie 2014, Daniel Plescan contactat-o pe Mihaela Ciociu si a certat-o ca plateste si taxiuri si ca „nu are rost sa dai 1 milion pentru 3 ore la Mita, ca m-am saturat de acela”.
Minora recrutata de Plescan
Anamaria, minora in varsta de 17 ani, a declarat potrivit anchetatorilor, ca Daniel Plescan a recrutat-o in primavara anului 2014 in scopul exploatarii sexuale si i-a explicat ca Mihaela va fi cea care ii va gasi clientii si tot aceasta va fi cea care o va conduce la locatiile unde urmeaza sa fie intretinute raporturile sexuale. Anamaria a declarat ca primea de la Mihaela Ciociu sume cuprinse intre 50 – 100 de lei dupa intretinerea raporturilor sexuale, iar diferenta pana la tariful stabilit de Mihaela Ciociu era oprita de aceasta. Partea vatamata a sustinut ca Mihaela Ciociu inmana banii obtinuti in urma practicarii prostitutiei, atat de catre ea, cat si de alte tinere, lui Daniel Plescan, care coordona intreaga activitate de prostitutie, informau anchetatorii. Mihaela Ciociu a recunoscut ca se prostitua si ca facilita altor prostituate contactele cu clientii, iar Daniel Plescan si Silviu Prata au negat acuzatiile. Unele dintre tinerele implicate in prostitutie se afla in prezent in Occident.

Autor DANIEL GU??
Sursa ADEV?RUL.RO