Solidari cu viitorii disponibilizati

Membrii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului cer ca ortacii disponibilizati de Complexul Energetic Hunedoara sã primeascã sumele compensatorii care le sunt cuvenite prin Contractul colectiv de muncã, chiar dacã documentul a fost denuntat de administratie.

Compania energeticã hunedoreanã ar putea face disponibilizãri de personal, iar 840 de angajati ar urma sã-si piardã locurile de muncã începând cu 1 octombrie 2016. ”Guvernul ar trebui sã se implice în ajutorarea acestor oameni, multi dintre ei cu multi ani de muncã în conditii extrem de grele, în subteran. Acesti oameni asteaptã o compensatie si este si normal sã o primeascã la fel ca si cei care au pãrãsit sistemul în trecut. Complexul Energetic Hunedoara spune cã nu are bani de plãti comensatorii, dar asta nu este problema angajatului ci a statului. Compania este a statului si de la Bucuresti trebuie sã se decidã în favoarea oamenilor. Si de aceea cerem si noi implicarea ministrilor tehnocrati în acestã situatie”, a declarat secretarul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului, Paul David.

Potrivit unei notificãri trimise cãtre sindicate, CEH ar urma sã reducã personalul la termocentrale, de unde ar urma sã plece 539 de angajati iar de la minele de cãrbune vor fi disponibilizati 301 salariati. Cei care vor pleca din sistem ar urma sã beneficieze doar de venitul de completare a somajului, care se acordã pentru o perioadã de doi ani. La disponibilizãrile din anii trecuti, ortacii au primit sume compensatorii de pânã la 35 de mii de lei în functie de vechimea în câmpul muncii.

Maximilian Gânju

7 comentarii la „Solidari cu viitorii disponibilizati

 • 10 iunie 2016 la 05:53
  Permalink

  La ce naiba le trebuie sume compensatorii,afara cu ei si sa mearga sa-si caute de lucru.Asa cum ar face oricine in tara asta.De ce trebuie minerii sa fie tratati diferit fata de alti cetateni?
  Pentru ca au mers si batut persoane nevinovate in Bucuresti?
  Le-as da eu numai salarii compensatorii…

  Răspunde
  • 10 iunie 2016 la 10:07
   Permalink

   bai buliga ce i-ti este ciuda tie ba ca le dau bani, si tu ai luat bani ca ai plecat cu ordonanta in 1997 de la mina uricani , asa ca taci din gura si vezi de covrigul tau de pe tir ( acum erai si tu pensionar ), asa trage tare de covrig pana se usuca

   Răspunde
 • 10 iunie 2016 la 16:41
  Permalink

  dar in tara asta sunt numai mineri? de unde atatia bani cand bugetul statului deabia face fata ptr pensii,
  voi nu vedeti sistemul sanitar in ce hal este ca nu au bani sa le dea si voi vreti bani bani bani

  Răspunde
 • 10 iunie 2016 la 17:49
  Permalink

  ia zii tu ba medicule cati bani ai facut de pe foile de boala ale minerilor ?

  Răspunde
 • 10 iunie 2016 la 18:07
  Permalink

  Sa moara de ciuda toti fraierii care nu primesc banii pe compensatorii.De bine mineru iasa la pensie la 45 de ani. Covrigaru trage de covrig si doarme in vabina pana la 65 de ani.Cine e fraier tot fraier ramane.

  Răspunde
 • 12 iunie 2016 la 08:24
  Permalink

  gandire tipic romaneasca Sa moara si capra vecinului

  Răspunde
 • 13 iunie 2016 la 07:52
  Permalink

  In atentia persoanelor ce au iesit la pensie dupa anul 2011

  Modificarea art.56 si art.57 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.263/2010, în sensul modificarii stagiului complet de cotizare pentru persoanele care au realizat stagii de munca în conditii de munca speciale si a celor care au desfasurat activitate în zona I si II de radiatii de la 30 la 20 de ani, se afla pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor din zilele de 13 si 15 iunie 2016 ( POZITIA 12 )
  http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi

  Doame ajuta , si sa moara de ciuda dusmanii lui Resmerita

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.