Controlul efectuat de inspectorii în alimemntatie a scos la ivealã o serie de nereguli la unitatea de panificatie din Valea Jiului, unde un cumpãrãtor a reclamat cã pâinea cumpãratã avea gândaci.

Inspectorii din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara s-au autosesizat dupã aparitia în spatiul public a unor fotografii în care era reclamatã o brutãrie din Vulcan-Valea Jiului.

Un localnic cumpãrase pâine de la brutãrie iar când s-a pus la masã, a descoperit cã avea în ea un gândac. A cerut explicatii la conducerea unitãtii si a fost luat peste picior, reprezentantii brutãriei explicându-i cã este de fapt un bob de susan. Controlul medicilor derulat la brutãrie a scos la ivealã o serie de nereguli iar inspectorii au luat imediat mãsuri.

”Nu s-a confirmat cugândacii, dar a fost sanctionatã unitatea cu amendã contraventionalã în valoare de 2000 de lei pentru igienã. S-a trasat si un program de remediere, iar apoi  s-a refãcut controlul. Ei si-au remediat toate deficientelor si pot functiona acum”, a declarat directorul DSVSA Hunedoara, dr. Mihai Jula. O altã unitate de panificatie din municipiul Vulcan a fost sanctionatã de inspectorii în alimentatie, în urmã cu circa douã luni, cu suma de 6000 de lei pentru o serie de deficiente constatate în urma unei actiuni de control.

Maximilian Gânju