A venit caldura, lumea iese la picnic, dar multi se intorc pacienti la urgenta, intepati de capuse. Medicii spun ca zilnic trateaza astfel de pacienti si, fiecare caz in parte este luat cu cea mai mare seriozitate, pentru ca isteria a pus deja stapanire pe toata lumea.Mai mare e isteria, spun medicii, care socotesc ca aceste insecte nu au aparut abia acum, dar, din cauza panicii general instalate la noi, cazurile sunt extrem de frecvente. Zeci de oameni ajuns intepati de astfel de insecte si situatia se repeta zilnic, mai ales ca acum oamenii ies in padure, in parc sau in locuri cu iarba.

„E o adevarata nebunie asta cu capusele de care nu mai scapam. Asta desi capuse au fost mereu pe pamant. Sunt destul de multi oameni intepati de capuse, dar panica este si mai mare. Totusi, eu recomand sa vina la spital, sa nu incerce sa si le scoata singuri. Nu este asa de dramatica situatia, dar vin chiar doi sau trei oameni pe zi, numai la noi la urgenta”, sustine dr Ana – Maria Negoe, purtator de cuvant al Spitalului Municipal Lupeni.

Zeci de oameni ajung la spital, iar medicii ii sfatuiesc sa nu incerce sa-si scoata singuri aceste insecte care se infig sub piele. Totusi, daca nu vin la spital, atunci ei pot pune peste locul in care s-a prins capusa, un strat gros de crema, sau un tampon imbibat in alcool si insecta se desprinde singura.

Diana Mitrache