CFR Cãlãtori a introdus începând de ieri programul estival de transport Trenurile Soarelui 2016, un program special de trenuri pentru ca toate regiunile tãrii sã poatã fi conectate cu destinatiile de vacantã cele mai cãutate în perioada verii.

Timp de trei luni, pânã la 13 septembrie, turistii vor putea cãlãtori spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legãturi din toatã tara cãtre statiunile de la Marea Neagrã si Delta Dunãrii.

De pe raza SRTFC-ului Timisoara va circula:

– începând cu data de 09/10 iunie, trenul IR 1992 (Timisoara Nord – Mangalia) la care se ataseazã grupe de vagoane de la Resita Sud (tren IR 1998) si Deva (tren IR 1996);

– începând cu data de 10/11 iunie, trasa trenului IR 1822 cu plecare din statia Arad va fi prelungitã pânã la statia Mangalia.

Pasagerii au posibilitatea de a cãlãtori la tarife reduse, preturile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variatã de reduceri disponibile:

– 10% reducere din tariful de transport pentru un bilet dus-întors;

– 25% reducere din tariful de transport la cumpãrarea cu anticipatie de peste 21 de zile;

– oferta minigrup 2-5 acordã reduceri de pânã la 25% (la cumpãrarea online chiar pânã la 30%);

Potrivit reprezentantilor CFR Cãlãtori, durata cãlãtoriei pe distanta Timisoara Nord – Mangalia (tren IR 1992) este de aproximativ 14 ore iar pe distanta Arad – Mangalia (tren IR 1822) de aproximativ 16 ore din care aproximativ 2 ore si 20 minute pe distanta Bucuresti – Constanta.

În cazul Trenurilor Litoral – trenuri cu vitezã sporitã, distanta Bucuresti – Constanta este parcursã, fãrã opriri intermediare, în 2 ore. Pentru a facilita accesul turistilor cãtre Delta Dunãrii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur: IR 1989 cu plecare din Bucuresti la 06:42 si sosire în Tulcea Oras la ora 12:00. La întoarcere, IR 1988 pleacã din Tulcea Oras la ora 13:35 si soseste în Bucuresti Nord la ora 18:56.

Persoanele cu dizabilitãti motorii au posibilitatea de a se deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral, beneficiind de servicii gratuite de asistentã complexã (rezervarea locurilor speciale, însotire în incinta statiei, asistentã la urcare/coborâre în/din tren si asistentã la bordul trenului). Pasagerii trebuie sã completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecãri/sosiri din/în marile gãri.