Recidivistul a fost arestat încã de la finele lunii martie,a.c., dar a reusit sã se facã nevãzut. A fost dat în urmãrire nationalã de politistii hunedoreni si prins în Ploiesti.

Costa Mihai Petrisor are un cazier bogat, majoritatea infractiunilor fiind de furt, iar acum riscã sã stea mai multi ani dupã gratii pentru o serie de furturi comise pe raza satelor ce apartin de comuna Pui. Bãrbatul de 29 de ani este acuzat cã a spart biserica ortodoxã din Pui, în luna noiembrie 2015, de unde a furat sistemul audio al lãcasului. Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la suma de 2.260 de lei.

Costa este suspectat cã a mai actionat si în acest an si a furat scule electrice si electrocasnice ori chiar alimente din mai multe gospodãrii apartinând unor localnici din satul Bãiesti. Prejudiciul în acest caz depãseste suma de 3.000 de lei. ”În data de 07.06.2016, politistii din cadrul Postului de Politie Pui au prezentat în fata magistratilor Judecãtoriei Hateg un suspect de 29 de ani, din comuna Pui, cu antecedente penale, cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni de furt calificat. Bãrbatul, care era urmãrit national la solicitarea I.P.J. Hunedoara, întrucât se sustrãgea urmãririi penale, a fost depistat cu sprijinul politistilor prahoveni în municipiul Ploiesti si predat politistilor hunedoreni, pentru continuarea cercetãrilor. (…) Judecãtoria Hateg a confirmat mandatul de arestare preventivã în lipsã emis pe numele suspectului si a dispus mãsura arestãrii preventive pentru o perioadã de 30 de zile, bãrbatul fiind depus în Centrul de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Hunedoara”, a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Costa Mihai Petrisor a mai fost condamnat de judecãtorii din Hateg tot pentru furt, ultima fiind de doi ani si jumãtate cu executare.

Maximilian Gânju