Ilie Pãducel pleacã din PNL, la fel si Brânduse. Tâmpãu rezistã. Marele Partid National Liberal format din vechiul PNL si PDL a fost înfrânt la alegerile locale. La nivelul Vãii Jiului, de departe, cea mai mare înfrângere s-a înregistrat la Petrila. Marele PNL l-a racolat pe Ilie Pãducel, creând un mare scandal, iar scindarea din interiorul formatiunii politice a condus la o victorie în favoarea lui Vasile Jurca, candidatul Partidului Social Democrat.

“Asta e hotãrârea cetãtenilor din Petrila, ne conformãm, respect opinia cetãtenilor si ne vedem de treabã. Sã fiu sincer dupã câte am fãcut în orasul Petrila, în fiecare colt, pentru cetãteni, nu mã asteptam, dar oamenii sunt usor influentabili, oamenii sunt schimbãtori de la o orã la alta, de la o zi la alta. Nu stiu dacã pot sã dau vina pe cineva. Noi campania am fãcut-o fãrã sã aducem acuze, o campanie curatã, o campanie pe proiecte si programe, am arãtat ce am fãcut si am arãtat ce vrem sã facem, dar concluzia este cea a alegerilor. Alegerile se mãsorarã prin voturi si asta este situatia”,  a declarat Ilie Pãducel, candidatul PNL.

Pãducel a fost cel mai longeviv primar din Valea Jiului, însã de data aceasta oamenii l-au taxat. “Nu stiu dacã m-au taxat cã am schimbat partidul. Oamenii trebuiau sã înteleagã cã nu partidul a fãcut ce s-a fãcut în Petrila si am schimbat partidul ca sã aduc bani pentru cetãteni pentru cã nu pentru mine personal am fãcut”,  a mai spus sursa citatã.

Ilie Pãducel renuntã la conducerea Partidului National Liberal, filiala Petrila.

“În birou (de partid – n.r.) se va hotãrî ce avem de fãcut. 100% îmi dau demisia din fruntea partidului. Nu stiu ce voi mai face, e prematur sã spun acest lucru. Demisia din organizatia de partid este hotãrâtã de mine personal, dar în rest încã nu m-am hotãrât ce voi face”,  a mai spus sursa citatã.

Acuze la Lupeni

La Lupeni, Partidul National Liberal a reusit sã obtinã un rezultat bun, în ciuda problemelor de imagine cu care s-a confruntat organizatia politicã. Chiar dacã candidatul PNL Lupeni, Constantin Brânduse a pierdut la o diferentã micã de voturi în fata principalului contracandidat, Cristian Resmeritã, acesta îi acuzã pe colegii de partid de trãdare.

“PNL este un partid format din douã cãrute. Este un rezultat nemeritat, au fost foarte multe jocuri politice si trãdãri chiar din interior. Sabotajul s-a fãcut din interior. Jocul la Lupeni a fost clar. Nu mai sunt interesat de nimic, voi iesi din viata politicã”, a declarat Constantin Brânduse.

De cealaltã parte, Cristian Rosu, sustine cã rezultatul PNL-ului Lupeni la alegerile locale este cel mai bun din ultimii 26 de ani. “PNL Lupeni a fãcut cel mai bun rezultat din istoria post-decembristã din istoria României în orasul Lupeni, niciodatã nu a mai avut 5 consilieri si a fãcut un rezultat foarte bun la alegerile pentru primar. Asta înseamnã muncã de echipã, înseamnã coeziunea echipei si faptul cã fiecare a contribuit cu tot ceea ce a putut pentru acest rezultat. Datoritã numãrului foarte mare de candidati, voturile s-au împãrtit si s-a ajuns la rezultatul acesta. Rezultatul aratã cã oamenii sunt nemultumiti si de ceea ce s-a întâmplat nã acum, dar si de faptul cã au încredere în cei care au candidat pe lista PNL pentru Consiliul Local si cã vor un suflu nou si un echilibru în Consiliul Local, sã nu mai lase puterea în mâna unui singur partid care poate decide absolut totul”,  a declarat Cristian Rosu, favoritul pentru functia de viceprimar al municipiului Lupeni.

PNL, dezastru total, Tâmpãu rezistã

Presedintele PNL Hunedoara, Bogdan Tâmpãu acceptã situatia si votul masiv în favoarea Partidului Social Democrat. Dupã 12 ani, judetul Hunedoara este câstigat de PSD cu o victorie zdrobitoare în fata PNL-ului. “Nu poate sã îsi placã democratia doar atunci când îti convine rezultatul, asta îsi doresc cetãtenii judetului Hunedoara, noi le multumim tuturor celor care au votat Partidul National Liberal”,  a declarat Bogdan Tâmpãu, presedintele PNL Hunedoara. Tâmpãu încã nu a gãsit vinovatii pentru rezultatele dezastruoase pe care le-a înregistrat partidul pe care îl conduce. Mai mult decât atât, nici nu are în vedere sã îsi dea demisia.

“Vom face o analizã în prima sedintã de birou judetean. Au trecut câteva ore de la sfârsitul votului, încã nu s-a centralizat votul pe judet, nu se stie dacã au intrat douã sau trei partide, sã vedem ce se întâmplã”, a rãspuns Bogdan Tâmpãu la întrebarea dacã îsi dã demisia din fruntea organizatiei în urma rezultatului alegerilor. Presedintele PNL Hunedoara este surprins de rezultatele înregistrate la Petrila si Lupeni. În ambele localitãti PNL a pierdut, însã la Lupeni s-a înregistrat cel mai bun scor pentru partid. “La Petrila înfrângerea domnului Pãducel e regretabilã. Consider cã a fost un primar foarte bun si cã ar fi fost cel mai bun primar pe care ar fi putut sã îl aibã Petrila din toatã pe care o aveau locuitorii acelui oras la dispozitie. Nu regret cã l-am adus în partid, nu regret nicio secundã. La Lupeni rezultatul domnului Brânduse este un rezultat foarte bun. Rezultatele pe Valea Jiului, la Petrosani si Lupeni sunt rezultate foarte bune”,  a mai spus sursa citatã.

În Valea Jiului, PNL a reusit sã obtinã un singur primar. Este vorba de Petrosani unde Tiberiu Iacob Ridzi a câstigat detasat alegerile locale. Formatiunea politicã a câstigat si la consiliul local, dar si la cel judetean.

Monika BACIU