Cu o singurã exceptie, la Petrosani, primãriile sunt câstigate în Valea Jiului de primarii PSD. Doar Tiberiu Iacob Ridzi a câstigat pentru PNL un fotoliu de primar, iar surprizele mari vin de la extremitãti. La Petrila, Ilie Pãducel a fost zdrobit de PSD, iar la Uricani, Dãnut Buhãescu a obtinut un procent covârsitor.

Aproape 48% din alegãtori au mers la vot în Petrila, iar dupã 20 de ani de mandat, Ilie Pãducel si-a încheiat rusinos mandatul. A pierdut în fata PSD, partid pe care tocmai l-a pãrãsit înainte de alegeri, cu 31,32%, în timp ce Vasile Jurca, cel care a fost viceprimar în mandatul sãu, a câstigat 51,24% din sufragii. Un procent urias l-a obtinut, potrivit primelor estimãri, si Dãnut Buhãescu la Uricani. Acesta a fost votat de 80% dintre cei care au iesit la vot si procentul acestora a fost de aproape jumãtate dintre alegãtorii de peste 18 ani.

La Lupeni, însã, Cristian Resmeritã a câstigat la o diferentã de doar 400 de voturi, în fata lui Constantin Brânduse de la PNL, iar la Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a obtinut un scor de 49,23 %. De precizat, însã, cã a fost ales de doar 39,39% dintre alegãtorii din Capitala Vãii Jiului si cele mai multe voturi le-a primit în cartierele mãrginase.

Aninoasa a rãmas tot la PSD, iar Nicolae Dunca a obtinut un procent de 73,13%, si asta în conditiile în care  la vot au iesit peste 53% dintre alegãtori. Aici, fostul primar Ilie Botgros, cel care a condus orasul pânã la insolventã, a obtinut doar 14,08% din sufragii. Gheorghe Ile a câstigat la Vulcan, iar pe locul II s-a clasat Dan Marinescu.

Diana Mitrache