Plângere penalã pentru primele angajatilor Pregoterm

Angajatii unei societãti aflatã în subordinea administratiei locale au primit prime în bani chiar înainte cu douã zile de ziua votului pentru alegerile locale. Firma se aflã în insolventã iar surse judiciare spun cã ar putea fi întocmit un dosar penal pentru a se stabili dacã este vorba de mitã electoralã sau bonificatiile s-au acordat în baza legii.

Circa 200 de angajati ai SC Pregoterm Vulcan, societate edilitarã aflatã în subordinea Consiliului Local Vulcan si a primãriei din localitate au primit, vineri, chiar înainte de alegeri, prime de 500 de lei sau mai mari. Muncitorii au fost recompensati cu câte 500 de lei iar sefii lor cu prime mai mari sustin unele surse. Societatea este în insolventã iar conducerea ei în mijlocul unui scandal de coruptie.

”Nu existã nici o explicatie pentru acordarea acestor prime, societatea se aflã în insolventã, are datorii la stat. Mai este problema delapidãrii, nu este nici o sãrbãtoare si acei angajati nu au primit niciodatã prime. Concluzia mea este cã s-au acordat electoral sperând sã câstige simpatia a 200 de lucrãtori”, sustin sursele noastre. De cealaltã parte, directorul societãtii subordonate municipalitãtii Vulcan, Marius Danci sustine cã primele au fost acordate legal, în baza unei decizii a Adunãrii Generale a Actionarilor care se numeste participarea salariatilor la profit si nu are legãturã cu alegerile.

O plângere ar urma sã fie fãcutã cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani pentru a se stabili dacã este vorba de mitã electoralã sau primele acordate angajatilor se încadreazã în lege. În urmã cu circa trei luni, cei doi sefi ai firmei de salubritate din municipiul Vulcan au fost ridicati de procurori, fiind cercetati pentru delapidare, abuz în serviciu ori complicitate la aceste infractiuni. Prejudiciul este calculat la suma de 800.000 de lei.

Marius Danci, directorul Pregoterm Vulcan si adjunctul acestuia, Cezar Onceriu au fost plasati sub control judiciar iar procurorii au mai decis sã punã si sechestru pe averea lui Danci.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.