Aproape 500 de disponibilizãri

Aproape 500 de angajati ai Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului vor fi disponibilizati în cursul acestui an. Reducerea numãrului de angajati face parte din programul de închidere a unitãtilor miniere neviabile.

“Elaborarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2016 pentru Societatea Nationalã Închideri Mine Valea Jiului – S.A., operator economic ce desfãsoarã în principal activitãti în domeniul energetic, s-a efectuat avându-se în vedere urmãtoarele (…) nivelul cheltuielilor de naturã salarialã ce a fost fundamentat având în vedere prevederile art. 54 din Legea bugetului de stat pe anul 2016, nr. 339/2015, si care prezintã o reducere cu cca. 28%, fatã de nivelul aprobat al anului 2015, ca urmare a  diminuãrii numãrului mediu de salariati pentru anul 2016, de la 1577 persoane la 1.106 persoane, respectiv cu 29%”,  se aratã în nota de fundamentare a bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de Guvern în cadrul sedintei de sãptãmâna trecutã.

Numãrul de personal preliminat la finele anului 2015 este de 1.139 persoane, cu 50 de persoane mai mic decât numãrul de 1.189 persoane, aprobat în bugetul rectificat pe anul 2015, urmare a încetãrii rapoartelor de muncã la finele anului 2015, la cererea salariatilor, conform art. 55 din Legea nr. 53/2003 privind codul muncii, fãrã a beneficia de plãti compensatorii; Numãrul de personal prognozat pentru finele anului 2016 a rezultat din aplicarea mãsurii de concediere colectivã a 145 persoane, astfel cã, la finele anului 2016, numãrul de personal va fi de 994 salariati, egal cu cel prevãzut în Decizia CE C(2015) 8066 final. Sunt prevãzute în buget cheltuieli cu plãti compensatorii aferente disponibilizãrii colective de personal.

Monika BACIU

2 comentarii la „Aproape 500 de disponibilizãri

 • 7 iunie 2016 la 10:45
  Permalink

  acum sa vedem cum mai protejaza anghel fosilele lui si ale lui bobar aceste disponibilizari trebuie sa inceapa cu nicolescu si dragulescu sa continue cu laszlo domokos si temneanu apoi cei uitai de dumnezeu gen simion,popescu sau crisan nu goniti oameni care mai au pina la pensie sa pastrati jigodiile domnule director general….pe care vreti sa i terminati ii puneti la paroseni ,,,,ce pizdos era timisan asta cind era in sociatate acum e ca macaroana fiarta.

  Răspunde
 • 7 iunie 2016 la 18:17
  Permalink

  DOMNULE DIRECTOR GENERAL CIT O SA MAI TOLERATI PONTAJUL FICTIV DE CARE SE BUCURA LASZLO DOMOKOS CITI DIRECTORI O SA MAI SCHIMBATI LA PAROSENI DEJA SUNT TREI INTR UN AN CARE NU VOR SA L MAI PONTEZE PE EL SI OAMENII CARE DESERVESC SATUL DE VACANTA DE LA EFORIE……CIT O SA MAI INCHIDETI OCHII LA EVAZIUNEA FISCALA CARE SE FACE ACOLO CHIAR INCEPEM SA NE INTREBAM DACA NU E ASA CUM SPUNE LASZLO LA BETIE CA FACETI PARTE IN PARTE SMENUL DE ACOLO.SCOATE TI LA PENSIE PE CEI CARE AU CONDITII SI LASATI MINERII IN PACE.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.