Institutia judeteanã de control si pentru siguranta în alimentatie s-a autosesizat dupã ce pe o retea de socializare, un bãrbat, din Vulcan, sustine cã a cumpãrat o pâine de la o brutãrie care avea în ea gândaci.

Pãtania oripilantã a vulcãneanului a avut loc la un magazin de produse de panificatie din centrul localitãtii. Omul si-a cumpãrat o pâine, însã în produsul de panificatie a gãsit gândaci. Când s-a dus sã cearã explicatii la brutãrie, a fost luat peste picior de responsabilii acesteia sustine bãrbatul. ”Asta este pâinea cumpãratã în aceastã searã de la brutãria de lângã magazinul Profi. Administratorul acestei brutãrii a spus cã este susan. Voi vedeti acest ”susan”, pentru cã eu nu vãd decât o goangã în pâine! Acum voi alegeti dacã mai cumpãrati pâine de acolo. Eu m-am lecuit”, spune bãrbatul.

Acesta a pus si câteva fotografii pentru a-si sustine afirmatiile, iar o echipã formatã din inspectori în alimentatie a demarat, ieri dimineatã, o serie de verificãri la brutãria în cauzã. ”Noi ne-am autosesizat, colegii mei din Valea Jiului ne-au sesizat problema si am trimis imediat o echipã de la Deva. În urma controlului, în functie de ce se gãseste la fata locului, pot fi luate o serie de mãsuri, de la sanctiune si pânã la suspendarea activitãtii”, a declarat Mihai Dionisie Jula, director executiv DSVSA Hunedoara. Inspectorii DSVSA Hunedoara au mai amendat în acest an o unitate de panificatie din Vulcan cu 6000 de lei amendã, dupã ce în urma unor verificãri au fost descoperite nereguli care puteau pune în pericol sãnãtatea consumatorilor.

Maximilian Gânju