Primaria Lupeni a primit OK-ul pentru ambulatoriul aferent Spitalului Municipal. Cat de curand, aici va avea loc licitatia pentru proiectul de reabilitare si dotare cu aparatura de specialitate, iar astazi, primarul Cornel Resmerita va semna contractul de finantare.

“Luni (astazi) vor veni aici documentele si contractul de finantare pe care il vom semna, apoi il vom trimite inapoi la Bucuresti, dupa care vom putea incepe organizarea licitatiei. Avem un proiect de doua sute de miliarde de lei vechi, care vizeaza modernizarea ambulatoriului, dar si dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie, in

special un tomograf computerizat care va asigura o inalta asistenta medicala la Spitalul din Lupeni”, ne-a declarat Gabriel Lungu, city manager la Lupeni.

De altfel, si medicii care vor lucra aici vor fi considerabil mai multi in urmatorii 2, 3 ani. “Avem 32 de medici rezidenti care urmeaza sa vina in urmatorii ani in Spitalul din Lupeni, iar cativa vor veni chiar in acest an. Astfel, vom avea o asistenta medicala performanta asigurata cetatenilor din Lupeni si nu numai”, a mai spus Lungu.

Pentru a-i atrage aici pe tinerii medici, administratia de la Lupeni le va pune la dispozitie si locuinte de serviciu in blocurile ANL. Unul dintre edificii a fost deja inaugurat, iar celalalt va fi gata in curand, anul acesta.

Luiza Andronache